Ventspils kērlinga kluba petankisti Raido Blumbergs un Andris Padrevics Latvijas izlases sastāvā startēs Eiropas čempionātā vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, kas šajā nedēļā - no 13.jūlija līdz 17.jūlijam notiks Hercogenbošā, Nīderlandē.

Ventspilnieki pagājušajā gadā izcīnīja Latvijas dubultspēļu čempiona titulu, kas šajā gadā deva tiesības maijā startēt Pasaules čempionātā, bet jūlijā Eiropas čempionātā. Kopā ar ventspilniekiem čempionātā startēs Latvijas 2021.gada čempiones dubultspēlēs, sporta kluba “Petanks Ērģeme” petankistes Jekaterina Soika un Lelde Stūre. Eiropas čempionātā piedalīsies 27 valstu komandas.

Visās izspēļu disciplīnās sākotnēji tiks aizvadītas piecas spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem labākās 16 komandas vai vienspēļu spēlētāji cīņā par godalgotām vietām aizvadīs izslēgšanas finālturnīru, bet pārējās cīnīsies par Nāciju kausu. Spēles Hercogenbošas pilsētā ir paredzētas nevis lielajiem čempionātiem tradicionāli kādā slēgtā hallē, bet gleznainā ārtelpā - tās viduslaiku vecpilsētas centrā, laukumā pie Svētā Jāņa katedrāles.

Čempionāta spēles sāksies trešdienas pēcpusdienā vienspēļu disciplīnā, kur vīriešu sacensībās Latviju pārstāvēs Raido Blumbergs, bet sieviešu – Lelde Stūre. Raido Blumbergam čempionātā nāksies izturēt papildus slodzi, jo maijā Pasaules čempionātā sasniegtā augstā rezultāta (5.-8.vieta starp 42 valstu konkurentiem) dēļ tiks uzskatīts par vienu iespējamiem favorītiem. Nākamās sacensības trešdien notiks vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, bet vakarpusē Šveices sistēmas 1.kārtas spēli aizvadīs jauktais dubultpāris, kurā ventspilnieks Andris Padrevics startēs kopā ar ērģemieti Jekaterinu Soiku. Ceturtdien un piektdien visās disciplīnās notiks pa divām Šveices sistēmas spēlēm, bet sestdien un svētdien izlases sacentīsies čempionāta finālturnīrā vai Nāciju kausa izcīņā.

Informācija par čempionāta norisi pieejama Eiropas petankas konfederācijas čempionāta mājaslapā un Facebook kontā, spēļu rezultāti un tiešraides skatāmas portālā.

Rezultātiem varēs sekot līdzi ar Latvijas petanka sporta federācijas Facebook kontā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: