Mārtiņš Tālbergs uzvarējis Žagarkalnā notikušajos kvalifikācijas mačos – Volcom Peanut Butter and Rail Jam snovborda sacensībās – un jau drīzumā dosies uz finālsacensībām Šveicē.

Snovborda sacensībās Žagarkalnā tika noteikti trīs Baltijas labākie snovbordisti, kas pavisam drīz dosies uz lielo finālu Šveicē. Snovbordists, kurš uzvarēs tajā, balvā iegūs 10 000 eiro. Mārtiņš startēja vecuma grupā virs 16 gadiem un visiem par pārsteigumu apsteidza pilnīgi visus Latvijas un Igaunijas labākos braucējus, izcīnot apmaksātu braucienu uz sacensību finālu.

Sacensības notika JAM veidā, tas nozīmē, ka kvalifikācijā 20 minūtes braukāja pirmie 15 braucēji, pēc tam 20 min – nākamie 15 braucēji. Braucēji rādīja savu meistarību uz trīs slaidiem, un pie katra tos vērtēja trīs sacensību tiesneši. Atvēlētajā laikā bija svarīgi uz katras konstrukcijas (slaida) parādīt labākos trikus, ko vērtēja visi tiesneši. Labākie desmit braucēji iekļuva finālā, kur vēlreiz 20 minūtes rādīja savu sniegumu, un spēcīgākais bija tieši mūsu Tālbergs.

Pats braucējs pēc mačiem vēl ilgi priecājās par gūto panākumu. «Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās ne tikai izcīnīt ceļazīmi uz finālsacensībām, bet arī uzvarēt šajos mačos, kas tikai vairo pārliecību par maniem spēkiem. Balvā dabūju jaunu NITRO snovborda dēli un ceļazīmi uz Šveici, kur viss man tiek apmaksāts. Vienīgais, ko organizatori neapmaksā, – nokļūšanu uz sacensībām; tas jādara man pašam par privātajiem līdzekļiem. Nemaz nevaru iedomāties, kas notiks Šveicē, jo atlases sacensības notiek 17 Eiropas valstīs, tātad iznāk, ka finālā būsim vismaz 50 braucēji. Drīzumā man solīja atsūtīt informāciju, kādi būs slaidi un kas būs jādara, tad arī sākšu domāt, ko un kā. Domāju, ka uzvarēt un iegūt 10 000 eiro ir nereāli, bet katrā ziņā darīšu visu iespējamo, lai izcīnītu augstāku vietu. Katrā ziņā šī ir ļoti lieliska iespēja parādīt sevi ārpus Baltijas un pārbaudīt savas spējas uz pārējo Eiropas snovbordistu fona. Sevi labi parādot, ir iespēja, ka tu tiec pamanīts un vari iegūt personīgos atbalstītājus. Žagarkalnā gandrīz ieguvu arī balvu par labāko triku, tikai pašās sacensību beigās mani apsteidza kāds braucējs, kas uztaisīja mazliet trakāku.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: