BK Ventspils basketbolisti šodien aizvadīs pirmo FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla spēli, viesos tiekoties ar Beļģijas Oostende.

Beļģi Top16 turnīrā finišēja pirmajā vietā L grupā, uzvarot piecās no sešām spēlēm, bet ventspilnieki bija otrie K grupā (4/2). Cīņa ceturtdaļfinālā rit līdz vienas komandas divām uzvarām, līdz ar to, ja būs nepieciešama trešā spēle, tā risināsies Oostende laukumā.

Beļģu klubs pagājušajā nedēļā uz četriem gadiem noslēdza līgumu ar 214cm slaido centru Tomasu Van den Špīgelu, kurš pirms tam spēlējis vairākos Eirolīgas klubos. Debijas mačā nacionālajā čempionātā slaidais beļģis ar iespaidīgu sniegumu neizcēlās – četrās minūtēs viens neprecīzs metiens, viena piezīmē un lietderības koeficients -2. Toties Oostende svinēja uzvaru 77:60, bet Beļģijas čempionātā klubs šobrīd ieņem piekto vietu ar 11 uzvarām 22 mačos.

BK "Ventspils" piešaut "Sleuyter arena" grozus devās jau pirmdienas rītā, tā kā spēles vietā pagūs aizvadīt vairākus treniņus. Arēna ir 5000 skatītāju vietu, bet uz Izaicinājuma kausu līdz šim nākuši aptuveni 3000 līdzjutēju, tā kā gluži klusumā spēlēt nevajadzēs. Ventiņi uz Ostendi devās maksimāli labākajā sastāvā un lieliskā garastāvoklī, jo tikko izpildīts viens no sezonas uzdevumiem – sasniegts Baltijas līgas četrinieks.

Treneriem gan bažas sagādāja komandas jaunieguvumu Demonda Kārtera un Brendona Hantera iespēlēšana sastāvā, kā dēļ cieta spēlētāju saprašanās laukumā. Pēdējais mačs Tartu ļauj domāt, ka arī šajā virzienā viss jau iet uz labo pusi un abi leģionāri kļūs par arvien labākiem palīgiem komandai. Katrā ziņā, šobrīd šī palīdzība būtu ļoti nepieciešama.

Beļģu klubā Izaicinājuma kausā ar produktīvāko sniegumu izcēlušies četri amerikāņi - 203 cm garais uzbrucējs Salbess Grīns (14,3; 4,6ab), 198 cm garais vieglais uzbrucējs Metju Lojeskijs (14,1; 4,8ab; 2,8rp), 180 cm garais aizsargs Darels Mičels (13,3; 3,7ab; 3,7rp) un divmetrīgais uzbrucējs Viljamss Tomass (12,8; 6,4ab).

Līdz labākajam beļģi statistikas ailītēs jābrauc krietni gabalu – vien desmitais vērtīgākais ir Kventins Serons ar vidēji 13,2 minūtēs gūtiem 2,3 punktiem, izcīnītām 1,8 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvo piespēli. Tiesa, šāds skats uz dzīvi Beļģijas klubos ir pavisam ierasts.

Cīņā sērijā ilgst līdz divām uzvarām, bet tās otrais mačs piektdien pulksten 19.30 risināsies Ventspilī. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, 30. martā komandas to izspēlēs Ostendē.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: