Lietuvas basketbola čempionātā par sensāciju tomēr neizdevās parūpēties Klaipēdas Neptūnas basketbolistiem, kuri ceturtdaļfinālā izšķirošajā spēlē piekāpās Kauņas Žalgiris komandai. Līdz ar to sezonu noslēgusies arī ventspilniekiem Tomam Leimanim un Sandim Buškevicam.

Sērijas pirmajās četrās spēlēs bija uzvarējuši mājinieki, un tradīcija netika lauzta arī piektajā, kas notika Žalgiris laukumā. Pēc pirmā puslaika starp komandām gan bija tikai divi punkti (39:37), bet otrajā mājinieki krietni pielika apgriezienos un galu galā svinēja uzvaru 89:60. Uzvarētājiem Jānis Strēlnieks septiņās minūtēs guva piecus punktus, bet Neptūnas rindās Toms Leimanis (pēdējos divos mačos devās starta sastāvā, jo savainojuma dēļ spēlēt nevarēja viens no komandas līderiem Žigmants Janavičs) 15 minūtēs punktus neguva, bet pa trim reizēm asistēja komandas biedriem un izcīnīja atlēkušās bumbas.

Leimanis Klaipēdas komandai pievienojās vien februārī, kad Krievijas uzsāktā kara dēļ pameta BC Odessa. Regulārajā sezonā un izslēgšanas mačos kopā viņš paguva piedalīties 15 mačos, vidēji laukumā pavadot 18 minūtes. Vidēji mačā Toms guva 3,7 punktus, atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles un savāca 1,5 atlēkušās bumbas.

Jau vairākas sezonas Neptūnas treneru komandā ir arī Sandis Buškevics.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: