Treniņnometnē Turcijā divas pārbaudes spēles aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, pa reizei uzvarot un zaudējot.

Interesanti, ka abi mači beidzās ar vienādu rezultātu un arī attīstījās pēc līdzīga scenārija. Vispirms mūsējiem pretī nāca labi zināmais Kirgizstānas klubs Dordoi-Dinamo, ar kuru ventspilnieki tikušies gan treniņnometnēs, gan Sadraudzības kausā. Mača 15. minūtē rezultātu atklāja nigēriešu uzbrucējs Ahmeds, kurš pēc lieliskas Minori Sato piespēles nonāca vienatnē pret vārtsargu, to kārtīgi izvazāja un tad sita tukšos vārtos. Līdz pārtraukumam sāncenšiem izdevās atspēlēties, tomēr otrajā vēl viens precīzs sitiens padevās FKVentspils – 61. minūtē izcēlās pieredzējušais Andrejs Butriks. Tie arī kļuva par pēdējiem vārtiem šajā mačā, un dzeltenzilie svinēja uzvaru 2:1.

Ar rezultātu 2:1 noslēdzās arī ventspilnieku cīņā ar Apvienoto Arābu Emirātu komandu Baniyas, taču šoreiz sāncenšu labā. Viss gan sākās tieši tāpat, kā ar kirgīziem, jo 15. minūtē FK Ventspils izvirzījās vadībā pēc eleganta tālsitiena Oļega Laizānai izpildījumā. Puslaika turpinājumā arābi panāca 1:1, bet mača izskaņā arī 2:1, sodot ventspilniekus par viņu neizmantotajām iespējām.

Ar Turcijā līdz šim paveikto apmierināts ir komandas galvenais treneris Sergejs Podpalijs, atzīstot, ka futbolisti smagi strādā, viņiem nav viegli, taču neviens par to nesūdzas. «Lieliski, ka neviens tā vienkārši nepastaigājas, neslinko, visi cenšas. Šajā ziņā pretenziju pret spēlētājiem man nav. Protams, ļoti gaidām oficiālās sezonas sākumu, taču līdz tam mums vēl ir laiks, kas jāizmanto maksimāli produktīvi,» treneris citēts kluba oficiālajā mājas lapā.

Diemžēl ventspilniekiem nav izdevies izvairīties no savainojumiem, jo šobrīd ar pilnu atdevi trenēties nevar uzbrucēji Maki un Eduards Višņakovs. Ja Maki jau atsācis trenēties kopējā grupā, tad Višņakovs vēl gatavojas pēc individuālas programmas, taču treneri cer, ka līdz nometnes beigām viņš atkal būs ierindā.

FK Ventspils – Dordoi-Dinamo 2:1 (1:1)

Vārti: Ahmeds 15., Butriks 61.

Ventspils: Vlasovs, V. Bespalovs, Postnikovs, Šibamura, Savčenkovs, Rugins, Laizāns, Tukura, Žatkins, Ahmends, Sato

Maiņas: Raļkevičs, R. Besopalovs, Kosmačovs, Butriks, Barinovs, Gabovs

FK Ventspils – Baniyas 1:2 (1:1)

Vārti: Laizāns 15

Ventspils: Raļkevičs, V. Bespalovs, Postņikovs, Rugins, Tukura, Žatkins, Laizāns, Sato, Ahmeds, Šibamura, pārbaudāmais spēlētājs

Maiņas: Mežijevs, Kosmačovs, Barinovs, Stols, Butriks, Gabovs, R. Bespalovs, Maki

fkventspils.lv video

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: