Ziema ar saliem, atkušņiem un sniegiem skādi nodara arī ielu un ceļu segumiem. Lai tos atjaunotu, pavasarī komunālajiem dienestiem būs darba pilnas rokas.

Ventspilnieki novērojuši, ka dažviet ielu ķieģelīšu segums ir saviļņojies, citiem traucē izcilātie aku vāku, kas laužot automašīnas. Vietām pabojāts arī asfalta segums.

Ventspils Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš informē, ka šobrīd vēl notiek ielu segumu apsekošana – tiek piefiksēti defekti un gatavots saraksts, kur vajadzēs paremontēt.

 

Pagaidām nevarot teikt, ka situācija ir ļoti slikta. Tradicionāli segums ir izcilāts uz Ostas ielas, kā jau ķieģeļu segumam tas gadās. Vēlāk, kad zeme atlaidīsies, daļa nostāsies savā vietā, taču vietām paremontēt vajadzēs, tostarp būs jānomaina atsevišķi ķieģelīši.

Ventspilī salīdzinoši maz ielas palikušas ar asfalta segumu, ko sasalšanas un atkušņi ietekmē vairāk, izdrupinot asfaltu un izveidojot plaisas. To ir ievērojuši arī pie gludajām ielām pieradušie ventspilnieki. Piemēram, asfaltētā Katoļu iela šobrīd esot diezgan traģiskā stāvoklī.

 

Vietām sala rezultātā no vietas ir izkustējušies arī aku vāki. Tie ir vai nu

izcilājušies uz āru vai arī iesēdušies, kas īpaši nepatīk autovadītājiem.

Tikmēr Ventspils novadā par zemes ceļu stāvokli pēc ziemas šobrīd vēl spriest ir pāragri. Pa nakti vēl pieturas sals un arī pa dienu nekas daudz neatkūst. Ventspils novada domes ceļu un komunālo jautājumu speciālists Voldemārs Akmentiņš informē, ka novads labošanas darbiem jau gatavojas un šobrīd ir izsludināts iepirkums ceļu uzturēšanas veikšanai šajā sezonā.

 

Akmentiņš uzsver, ka uz pašvaldības zemes ceļiem joprojām ir ledus, tādēļ nekādus secinājums pagaidām izdarīt vēl nevar. Taču uz to, ka ceļu stāvoklis būs dikti labs, cerēt nevar. Jau rakstījām, ka rudenī novadā bija problēmas ceļus sagatavot ziemai, jo pēc pamatīgajām rudens lietavām uzreiz uzkrita sniegs. Sagatavot un palabot ceļus toreiz izdevās tikai daļēji.

 

Ceļu uzturēšanai mērķdotācijās no valsts saņemts tik pat liels finansējums kā pagājušajā gadā. Akmentiņš gan raizējas, ka lielo sniega tīrīšanas darbu dēļ, šā gada pirmajos divos mēnešos jau ir iztērēta ceturkšņa norma. Viņš cer, ka martā tik daudz naudas ceļu uzturēšanai vairs nevajadzēs un finansējums kaut nedaudz izlīdzināsies. «Būs jāiztiek ar to kas ir, klāt jau neviens mums naudu nedos,» sacīja novada pārstāvis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: