Pateicoties Daces Aleksandrovas aktivitātei, tagad daudz vairāk ventspilnieku zina, kur Ventspilī atrodas Strēlnieku iela. Viņa rosināja savas ielas kaimiņus, sagaidot pirmo adventi, izdekorēt ielu ar gaismiņām un skujvītnēm un guva atsaucību – Strēlnieku iela, šķiet, šogad iemirdzējās jo īpaši koši un vienoti.

Dodoties vakara pastaigās Ventspils ielās, var vērot skaisti izrotātas mājas un pagalmus, priecāties par iedzīvotāju izdomu. Bet vislielākais pārsteigums ikvienu sagaida, nonākot Strēlnieku ielā. Tā šogad ir īpaši koša. Un tas viss, pateicoties šīs ielas iedzīvotājas iniciatīvai pašu spēkiem parūpēties par svētku noskaņu. Lai padarītu šo laiku gaišāku un priecīgāku mums visiem, Dacei pirms kāda laika ienāca prātā doma uzrīkot ielas kaimiņu tusiņu – viņa nolēma aicināt Strēlnieku ielā dzīvojošos izdekorēt savas mājas, savu pagalmu žogus, lai šo laiku, kad gaisma, spēks un enerģija jāspēj saražot pašiem, padarītu priecīgāku un tiešā vārda nozīmē arī gaišāku. «Kad guvu vēl vienas kaimiņienes atbalstu un uzmundrinājumu rīkoties, sapratu, ka ir pienācis īstais brīdis – sadrukāju ielūgumus, kuros katru kaimiņu aicināju pirms pirmās adventes izdekorēt savu ielu ar skujvītnēm un gaismiņām, iemetu tos kaimiņu pastkastēs un sāku gaidīt, kas nu būs,» dzīvespriecīgi stāsta Dace. Aktīvākie kaimiņi bija lūgti atsūtīt savus tālruņa numurus uz Daces izveidoto kopējo Strēlnieku ielas whatsapp grupu. Daci ļoti iepriecināja kaimiņu atsaucība, un tā pirmajā adventē plkst. 17 Strēlnieku iela tapa gaiša. «Šī pirmā advente noteikti paliks atmiņā uz ilgu laiku, jo gaidīju šo dienu ar īpašu satraukumu. Norādītajā dienā un laikā mūsu iela patiešām iemirdzējās, turklāt vēl lielāku gandarījumu sagādāja tas, ka uz ielas bija iznākuši arī paši kaimiņi – kas ar karstvīnu, kas ar karstu tēju –, lai savā starpā iepazītos un kopīgi papriecātos par paveikto,» turpina Dace, kura uzreiz arī piebilst, ka ir ļoti pateicīga ikvienam par atsaucību.

Dace Aleksandrova Strēlnieku ielā dzīvo kopš 2001. gada, līdz šim bijis, ka komunicēšana notikusi tikai ar tuvākajiem kaimiņiem, bet ar pārējiem ielas iedzīvotājiem kontakts bijis mazāks, toties tagad situācija ir mainījusies un kaimiņi ir sākuši sveicināties, kļuvuši smaidīgāki. «Ikdienas skrējienā nereti mums nav laika paskatīties vienam uz otru, apvaicāties, kā klājas, tagad esam kļuvuši viens otram pretimnākošāki. Jau ir pavīdējusi doma, ka, iespējams, arī Jāņos mēs varētu kļūt tikpat vienoti kā šajos Ziemassvētkos,» turpina Dace.

Vaicāta, kur Dace rod tādu enerģiju un darbotiesprieku, viņa pastāsta, ka ir izbijusi kultūras darbiniece, tādēļ organizēt svētku pasākumus, dažādus notikumus viņai īpaši labi padodas. Tā kā šobrīd pandēmija pasākumu aktivitātes ir nedaudz piebremzējusi, Dace tādēļ rokas nenolaiž – var jau izpausties arī citādi, kā viņa pati smejas. Dace cer, ka arī citu pilsētas ielu iedzīvotāji varbūt aizgūs šo ideju nākamajam gadam un arī kopā ar kaimiņiem iesaistīsies savas ielas rotāšanā. «Šobrīd modē ir piedzīvot izaicinājumus – es to izdarīju, Strēlnieku iela ir iemirdzējusies, kas jo īpaši krāšņi ir vakara stundās. Tagad izaicinu arī kādu citu pilsētas ielu izdarīt ko līdzīgu nākamgad – un lai tā ir Valmieras iela! Esmu gatava padalīties ar savu padomu un atbalstu,» optimistiski nosaka Dace.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Qv 27.12.2021, 20:42:53

    Forši!
    Taču iesaku nobraukt garām Bišu ielai 6 - riktīgs lampiņu drudzis! Trešā vieta Ventspilī, pēc Čamani un Skoka!

  • 0
    domāju 30.12.2021, 14:43:49

    Skaisti izrotātas ir daudzas mājas. Bet Strēlnieku ielas gadījumā gandrīz visa iela vienojās rotājumā...

  • -1
    Māris Plūmiņš 31.12.2021, 08:35:16

    Interesanta pieeja un ideja, tikai dažiem ir aizmirsies ietvi notīrīt no sniega.It īpaši ietve, kas robežojas ar Brīvības ielu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: