3x3 basletbola komanda "Rīga" ar Kārli Lasmani sastāvā šodien Saūda Arābijas pilsētā Džidā sāks dalību tūres finālturnīrā, kurā centīsies aizstāvēt iepriekšējā sezonā izcīnīto čempiontitulu. Pirmajās spēlēs latviešu pretinieki būs Šveices komanda "Lausanne" un ASV komanda "Princeton".

"Rīga" Pasaules tūrē bija vienīgā komanda, kas piedalījās visos "Masters" turnīros. Lai arī sezonas gaitā tikt labāko trijniekā neizdevās īpaši bieži, pēdējos divos turnīros izcīnītās uzvaras un konkurentu nepiedalīšanās turnīros ļāva latviešiem triumfēt tūres kopvērtējumā un pārliecinoši kvalificēties tūres finālturnīram Saūda Arābijas pilsētā Džidā, kur izdevās uzvarēt tūres finālturnīru iepriekšējā sezonā. Finālturnīrā komandas cīnās par 60 tūkstošiem ASV dolāru lielu naudas balvu un tūres čempionu nosaukumu.

Sezonas gaitā "Rīgas" vienību pārstāvēja seši basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Artūrs Strēlnieks un Guntars Strāķis. Tas saistāms ar basketbolistu traumām, ilgāko laiku ārpus laukuma pavadot Edgaram Krūmiņam, kurš guva potītes savainojumu Tokijas olimpisko spēļu finālā. Līdzīgi kā pēdējos divos "Masters" turnīros, arī finālturnīrā "Rīga" spēlēs savā kaujas sastāvā, lai arī bija bažas, ka Lasmani vajadzēs aizvietot Strēlniekam. Lasmanis pat ar mikrotraumu ir apņēmības pilns palīdzēt komandai sasniegt maksimumu.

Kā ierasts, arī finālturnīrā 12 komandas sadalītas četrās grupās katrā pa trim komandām. "Rīga" izlikta ar pirmo numuru un spēlē A grupā kopā ar Šveices komandu "Lausanne" un ASV komandu "Princeton". Pirms turnīra Lasmanis izteicās, ka grupa nav tā vieglākā, bet arī citās grupās neviena spēle nebūtu pastaiga. Galvenos favorītus nosaukt grūti, bet "Rīga" noteikti ir starp tiem. Latviešu galvenie konkurenti droši vien būs serbu "Liman" un "Ub", bet izšaut var arī Beļģijas "Antwerp", Nīderlandes "Amsterdam" un Puertoriko komanda "San Juean", kas piedalījās vien trīs turnīros, bet vienreiz uzvarēja, bet otro reizi palika otrā. 3x3 basketbols ir dinamisks sports, kurā katra spēle var pavērsties dažādi. Tāpēc ko paredzēt ir ļoti grūti.

Spēlētāji, kas piedalās Pasaules tūrē pirms finālturnīra veica balsojumu, kurā teju 30% (29.4) bija pārliecināti par "Rīgas" uzvaru turnīrā, bet 26.5% saņēma Serbijas komanda "Ub". Pēc "Novi Sad" norieta "Ub" kļuvusi par Serbijas 3x3 basketbola flagmani (šosezon bilance 20-3) līdzās "Liman", kam gan šī finālturnīra kontekstā spēlētāji līdz galam netic. "Rīgas" galvenais trumpis ir saliedētā komanda. Statistika vēsta, ka tūres vērtīgākais un rezultatīvākais spēlētājs ir Lasmanis, labākais momentu veidotājs un piespēlētājs ir Miezis, bet labākais atlēkušo bumbu vācējs - Čavars.

Pirmā spēle "Rīgas" basketbolistiem paredzēta plkst. 15:20, kurā būs jātiekas ar Šveices komandu "Lausanne". Šosezon komandas "Masters" turnīru ietvaros tikās vienu reizi, latviešiem esot pārākiem ar 19:13. "Lausanne" savu labāko turnīru aizvadīja Meksikā, kur tika pie piektās vietas, bet iekļūt pusfinālā šosezon Šveices komandai neizdevās.

Otrajā spēlē latvieši cīnīsies ar ASV komandu "Princeton". Ar šo komandu "Rīga" nav spēlējusi kopš 2019. gada, kad uzvaras divās spēlēs dalīja uz pusēm. "Princeton" kā vienīgā ASV komanda iekļuva finālturnīrā, labāko rezultātu šosezon uzrādot Monreālas "Masters" turnīrā, kurā izcīnīja trešo vietu, kamēr pārējos trijos turnīros tikai Abu Dabi spēja iekļūt ceturtdaļfinālā. Šīs spēles sākums paredzēts plkst. 17:20.

Ja "Rīga" spēs iekļūt ceturtdaļfinālā, esot starp divām labākajām savas grupas komandām, tad pretī stāsies kāda no C grupas komandām, kurā spēlēs serbu "Liman", lietuviešu "Šakiai" un krievu "Gagarin". Šos potenciālos pretiniekus pēc spēka noteikti jāvērtē augstāk par tiem, kas ir "Rīgas" grupā. Ceturtdaļfināla spēles paredzētas sestdien, kad ap plkst. 20:00 tiks kronēti šīs sezonas čempioni

Visas spēles būs iespējams vērot "Best4sport TV" kanālā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    ventasbalss.lv 17.12.2021, 15:28:32

    Uzreiz precizējums! Organizatori ziņo, ka laika apstākļu dēļ spēlu sākums pārcelts par 2 stundām!

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 17.12.2021, 21:15:33

    Es bus novēlet šiem veiksm.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: