No 15. novembra atviegloti nosacījumi arī sporta nodarbībām un sacensībām. Tāpat sacensības varēs apmeklēt skatītāji, bet ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Lai mazinātu Covid-19 izplatību sporta sacensību skatītāju vidū, papildus tiek noteikta prasība, ka skatītāji sporta sacensību norises laikā arī pārtraukumos nevarēs pārvietoties.

NOTEIKUMI sporta treniņos grupā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu norisē:

Iekštelpās var piedalīties: 

  • Darbinieki un izglītojamie (ne vairāk kā 20 personas), kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts; 

  • Nevakcinēti bērni ar skolas testu telpās varēs sportot individuāli viens pret vienu vai vienas mājsaimniecības ietvaros ar vakcinētu treneri (vienā telpā nevarēs norisināties vairāki individuālie treniņi). 

  • vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri treniņa norises telpas platības.

Ārtelpās var piedalīties: 

  • Darbinieki un izglītojamie, kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī izglītojamie, kuri ir veikuši Covid-19 testu izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros (izņemot pirmsskolas izglītības iestādes izglītojamos), ja vienā treniņgrupā pulcējas ne vairāk kā 20 personas (neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus) un netiek izmantotas ģērbtuves;

  • Latvijas izlases (tai skaitā jauniešu un junioru), Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu sportistu (ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem), kā arī Murjāņu sporta ģimnāzijas un augstas klases sportistu sagatavošanas centru izglītojamo sporta treniņi gan iekštelpās, gan ārtelpās drīkstēs norisināties tikai zaļajā režīmā.

Sporta sacensības notiek epidemioloģiski drošā vidē, ievērojot šādus nosacījumus:

Sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītās sporta federācijas sacensību kalendārā.

Sacensībās piedalās un to norises vietā atrodas tikai personas, kurām ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un tiek nodrošinātas noteiktās prasības attiecībā uz publisku pasākumu rīkošanu.

Starptautiski sporta pasākumi sportistiem no 16 gadu vecuma, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu sporta sacensības, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem, gan iekštelpās, gan ārtelpās drīkst norisināties pilnīgi drošā epidemioloģiski drošā vidē ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai testu. 

  • iekštelpu sporta sacensību norises vietas apmeklējuma laikā tiek ievērota divu metru distance, kā arī tiek lietotas sejas maskas (izņemot sportistus sporta sacensību norises laikā); 

  • vienas komandas (arī individuālajos sporta veidos) sportisti vai sportistus apkalpojošie sporta darbinieki fiziski nekontaktējas ar citu komandu sportistiem vai citus sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem (izņemot sportistus sporta sacensību norises laikā); 

  • piepildījums ģērbtuvēs nepārsniedz 25 %; 

  • apbalvošana klātienē notiek tikai individuāli; 

Vienīgais izņēmums, kad sporta sacensības drīkstēs norisināties epidemioloģiski daļēji drošā vidē, turpmāk būs tikai attiecībā uz starptautiskiem sporta pasākumiem, turklāt tikai gadījumā, ja tiks nodrošināta to norise "burbuļa formātā", kas paredz visu sacensību organizēšanā un norisē iesaistīto personu pilnīgu nošķiršanu no pārklāšanās ar sacensību organizēšanā un norisē neiesaistītām personām.

Skatītāji sporta sacensības un starptautiskus sporta pasākumus drīkst apmeklēt, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Lai mazinātu Covid-19 izplatību sporta sacensību skatītāju vidū, papildus tiek noteikta prasība, ka skatītāji sporta sacensību norises laikā arī pārtraukumos nevarēs pārvietoties.

Sacensību norises vietā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 300 personas iekštelpās un 500 personas ārtelpās. 

Tāpat, lai izvērtētu droša iekštelpu sporta treniņu norisei izvirzāmās papildus prasības bērniem līdz 12 gadiem, kas perspektīvā ļautu paplašināt iekštelpu treniņu iespējas, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar attiecīgo sporta veidu sporta federācijām plāno īstenot izmēģinājumprojektus iekštelpu sporta treniņu norisei hokejā, daiļslidošanā un šorttrekā ledus hallēs, kā arī sporta peldēšanā publiskas lietošanas peldbaseinos.

Valsts teritorijā ārkārtējā situācija izsludināta no 2021. gada 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: