Atstādinātā maksātnespējas administratore Rita Skrinda joprojām nav nodevusi dokumentus AS Ventspils zivju konservu kombināta jaunajai vadībai, ziņo uzņēmuma preses dienests.

Rita Skrinda ar Ventspils tiesas 3. februāra lēmumu tika atcelta no administratora pienākumu pildīšanas par būtiskiem pārkāpumiem. Lēmumā minēts, ka administratore pārkāpusi maksātnespējas procesa reglamentējošo normatīvo aktu prasības, nenodrošinot kreditoru interešu aizsardzību. Pretēji tam, Skrinda, kas saņēma mēnešalgu 5000 Ls apmērā, kopā ar civilvīru Vladimiru Šapeļu (kurš tika iecelts par VZKK pārvaldnieku) mēģināja izmantot situāciju ar lielāko VZKK kreditoru, kurš arī bija nonācis maksātnespējas stadijā, lai iegūtu pilnu kontroli pār uzņēmumu.

 

„28.februārī tika saņemta vēstule no administratores Ritas Skrindas, kurā viņa informē, ka sakarā ar darba nespēju VZKK dokumentus un mantu nodos pēc atveseļošanās. Precīzs laiks, kad tas būs, vēstulē gan nav norādīts. Administratores darba nespēja laikā, kad jānodod VZKK dokumenti un manta, būtiski traucē jaunajai vadībai ieviest skaidrību uzņēmuma dokumentācijā, tādējādi apgrūtinot izvērtēt VZKK saimniecisko darbību,” saka jaunais VZKK administrators Raivis Stumbergs.

 

„Šapeļs, kurš pēc profesijas ir dermatovenerologs (kura izpratne par zivrūpniecības jomu ir apšaubāma), saņēma 3000 latu algu, lai gan VZKK uzņēmumā ieradās tikai reizi divos mēnešos. Neraugoties uz to, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība notiek Ventspilī, administratore Skrinda kopā ar civilvīru Šalepeļu rīkoja kreditoru sapulces Daugavpilī,” teikts uzņēmuma preses paziņojumā.

 

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra uzsākusi kriminālprocesu, pamatojoties uz SIA „Easy Open” (VZKK kreditora) valdes priekšsēdētāja T. Trankaļa iesniegumu par iespējamo krāpšanu VZKK maksātnespējas procesā, kurā iesaistītas augstāk minētās personas. 2010. gada 27. decembra iesniegumā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanai minēts, ka VZKK administratore un trešās personas organizētā grupā, sadalot savstarpēji pienākumus, organizējuši shēmu, lai krāpnieciskā ceļā izvairītos no kreditoru prasījumu samaksas vairāku simtu tūkstošu latu apmērā un lai vēlāk, izmantojot iegūto kontroli pār uzņēmuma naudas plūsmu, piesavinātos uzņēmuma īpašumtiesības.

 

Jau iepriekš uzņēmuma jaunais pārvaldnieks Ainars Zīle paziņoja par VZKK šī gada plāniem paplašināt eksporta tirgus un palielināt ražošanas jaudu, neraugoties uz maksātnespējas procesu. Uzņēmumā strādā turpat 400 darbinieku.

 

Fakti par maksātnespējas procesu:

2009.gadā tika ierosināts VZKK maksātnespējas process;

2009.gada 1.oktobrī ar kreditoru sapulces lēmu tika sākta VZKK sanācija - plāna pamatā ir VZKK darbības turpināšana un ražošanas attīstīšana, lai nosegtu kreditoru prasījumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: