Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Ventspils novadā. Kopumā tika konstatētas un izņemtas 5200 cigaretes bez akcīzes markām.

Šogad, septembra sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas uz aizdomu pamata par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Ventspils novadā, aizturēja kādu vīrieti. Veicot kratīšanu viņa īpašumā – garāžā Ventspilī, likumsargi atrada 3200 cigaretes bez jebkādām akcīzes markām. Savukārt pratināšanas laikā vīrietis pats labprātīgi izsniedza vēl 2000 cigarešu.

Tāpat kratīšanas laikā vīrieša dzīvoklī un automašīna, tika atrasta un izņemta nauda – vairāki simti eiro. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, un par tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Valsts ieņēmumu dienests ir aprēķinājis nelikumīgi glabāto tabakas izstrādājumu vērtību – tā šajā gadījumā sasniedz 630 eiro – šāda summa ir radītais mantiskais kaitējums valstij. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Heinrich 06.11.2021, 11:54:22

    Krimīnālprocesu pēctaisnības vajadzētu uzsākt pret laupītāju Nr.1 - Latvijas valsti.
    Ikdienas pieprasījuma precēm jāatceļ visi akcīzes nodokļi!
    Gan dzērieniem,gan tabakas izstrādājumiem jābūt nopērkamiem par adekvātām cenām,bez akcīzes!!!

  • -1
    gailis 13.11.2021, 00:01:10

    labdien, kur ventspili var iegādāties kontrobandas cigas????? būtu labi parlamentu... sutiet numurus

  • 0
    LV 25.11.2021, 10:46:22

    Kur, LATVIJA, publicēta informācija par personām ar foto, kuri izsludināti meklēšana un bēguļo?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: