Ogrē aizvadīts Latvijas čempionāts U16 vecuma grupā, kurā teicami startēja cita Spara audzēkne Madara Ruņģe, uzvarot gan trīssoļlēkšanā, gan tālumā.

Trīssolī pirmajos trīs mēģinājumos veiksmīgs bija tikai viens, bet ar 11,20 izdevās kļūt par sacensību līderi. Ceturtajā mēģinājumā rezultātu sanāca uzlabot, aizlecot 11,59 metrus (personiskais rekords 12,02 m), kas arī izrādījās dienas labākais lēciens. Tāllēkšanā cīņa bija vairāk nekā dramatiska. Jau pirmajā mēģinājumā 5,51 metru sasniedza iecavniece Anna Hofmane, kas nozīmēja, ka Madarai, kura tikai šovasar pirmo reizi sasniedza 5 metru robežu, zeltu varēja sagādāt tikai jauns personiskais rekords. Turklāt labākajām rezultātam jāpieliek vismaz 28 centimetri. Un tieši tas arī Andra Kronberga audzēknei izdevās – piektajā piegājienā viņa aizlēca 5,52 metrus, jau trešo reizi šajā vasarā labojot personisko rekordu un izcīnot Latvijas čempionāta zeltu.

Jauns personiskais rekords un zelta medaļa Latvijas U16 čempionātā arī novada sporta skolas audzēknim Naurim Jaškovičam, kurš uzvarēja šķēpa mešanā, labākajā mēģinājumā aizmetot 54,54 metrus. Turklāt viņš pirmo reizi karjerā sasniedza 50 metru robežu. 1500 metru kavēkļu skrējienā līdzīgs sasniegums viņa komandas biedram Armandam Lagzdiņam, kuram gandrīz arī izdevās izskriet no piecām minūtēm – 5:00,60. Vēl vienam novada pārstāvim Eduardam Strelkovam Ogrē divas bronzas medaļas, jo viņš bija trešais gan 100 metru barjerskrējienā (15,72 sek.), gan tāllēkšanā (6,05 m). Abās disciplīnās arī sasniegti jauni personiskie rekordi. Visi trīs ir trenera Daiņa Lodiņa audzēkņi.

31. jūlijā un 1. augustā risināsies Baltijas valstu sacensības jaunajiem vieglatlētiem, un Latvijas U20 izlasē iekļauti arī divi mūsējie. Trīssoļlēkšanā uz starta izies Jānis Lancmanis, kurš pagājušajā gadā pārcēlās uz Ventspili no Kuldīgas, bet augstlēkšanā startēs Roberts Mažrims, kura labākais sasniegums līdz šim ir precīzi 2 metri un kurš ir izlases pirmais numurs šajā disciplīnā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: