Februāra beigas un marta sākumu vieglatlētikā var saukt par ziemas karstāko laiku, kurā aktīvi sacensībās piedalās arī Ventspils sportisti.

Baltijas jaunatnes sacensībās vieglatlētikā (1994.–1995. dz.g.) Latvijas izlases sastāvā startēja arī divi sporta skolas Spars audzēkņi – Dace Dreimane un Igors Čerņavskis. Sacensībās katra valsts katrā disciplīnā bija pārstāvēta ar diviem atlētiem. Par maču uzvarētājiem kļuva Igaunijas jaunieši, kas ieguva 224 punktus, otrā ar 216 punktiem palika Lietuva, bet trešā – Latvija (136). Par uzvaru katrā disciplīnā pienācās 10 punkti, par otro vietu – 7, par trešo – 5, tālāk attiecīgi 3, 2 un 1 punkts. Gan Latvijas zēnu, gan meiteņu komanda palika trešā, iegūstot 56 un 80 punktu.

Teicami sacensībās startēja Dreimane, kas pārstāvēja Latviju divās disciplīnās. Trīssoļlēkšanas sacensībās viņa ne tikai laboja sezonas labāko rezultātu, bet arī sasniedza jaunu personisko rekordu – 12,14 metri. Ventspilniece izcīnīja otro vietu šajā disciplīnā, uzvarētājai lietuvietei Gabrielei Šlapokaitei zaudējot 15 centimetru. Jāpiebilst, ka mūsu sportiste savu sezonas labāko rezultātu uzlaboja par 23 centimetriem. Arī otrajā disciplīnā – augstlēkšanā – Dreimane ar 1,71 m augstu lēcienu izcīnīja bronzas godalgu. Dace no šīs sezonas labākā rezultāta atpalika tikai par trīs centimetriem, ko sasniedzot būtu ieguvusi otro vietu. Tomēr viņas pienesums izlašu kopvērtējumā bija visai ievērojams – 12 punkti, t.i., septītā daļa no komandas iespētā.

Juris Petrovičs – viens no mūsu vieglatlētes treneriem (otrs ir Andris Kronbergs) – priecājās par Daces sekmīgo startu. «Dreimanes startu vērtēju kā ļoti labu, jo izdevās ne tikai labi nostartēt tik atbildīgās sacensībās, bet arī uzstādīt jaunu personisko rekordu. Ar tādiem rezultātiem, kādus uzrādīja Dace, var cīnīties gan Eiropas, gan pasaules līmenī savā vecuma grupā. Tā kā vēl ir tikai sezonas sākums, tad varam gaidīt vēl augstākus rezultātus,» atklāja treneris.

Treneru Andreja Dogadova un Brigita Romanovskas, audzēknis Igors Čerņavskis startēja kārtslēkšanas sacensībās, kur uzrādīja rezultātu 3,10 metri, kas deva sesto vietu. Čerņavskis no sava šīs sezonas labākā rezultāta atpalika desmit centimetrus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: