Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs 8. martā dalās pārdomās par sievietēm.

Nebūšu oriģināls, ja sievietes nosaukšu par civilizācijas krāšņāko ziedu. Tas tiešām tā ir. Esmu par to, lai 8. martu oficiāli svinētu kā Sieviešu dienu. Jo uz sievietes pleciem gulstas rūpes par ģimeni un bērniem, turklāt viņas vēl arī strādā! Puse manas dzīves paiet darbā. Risinot Ventspils attīstības jautājumus, nākas strādāt gan ar sievietēm valsts līmeņa vadītājām, gan sievietēm padotajām darbiniecēm.

Es, protams, ņemu vērā, ka pret sievietēm ir jāizturas ar lielu sapratni un vajadzīga individuālāka pieeja nekā vīriešiem. Taču lielos vilcienos 100% varu apgalvot, ka sievietes kopumā ir cītīgākas, pašaizliedzīgākas, uz viņām var vairāk paļauties. Sievietēm vairāk var piemērot teicienu: Strādā, un dvēsele dzied. Sieviešu vidējais dzīves ilgums ir par desmit gadiem lielāks nekā vīriešu. Sievietes piekopj veselīgāku dzīvesveidu, tāpēc ir daudz izturīgākas, jo īpaši ar gadiem. Latvijai tas ir ļoti raksturīgi.

Mans pamatdarbs norit Ventspils pilsētas domē, kur kolektīva lielāko daļu veido daiļais dzimums. Gribu atzīmēt izpilddirektora vietnieču Kristīnes Krasovskas un Ritas Ozoliņas darbu. Radoši un atbildīgi savam darbam pieiet Daiga Dzedone. Jau sen domē strādā Baiba Līdaka, Ginta Aulmeistare, Anita Kalniņa. Smagu iecirkni vada un ļoti principiāli strādā Ingrīda Eklone. Atbildīgi strādā Baiba Gintere, Maija Krūkle, Kristīne Duļbinska, Ineta Vašuka. Veiksmīgi savas nodaļas vada Regīna Lazdāne, Ilga Zīlniece, Daina Paipala.

Arī Brīvostas pārvaldē strādā lieliskas sievietes, īpaši varu izcelt Skaidrīti Grošu, kura kvalitatīvi sagatavo visus dokumentus. Mūsu pilsētā sievietes vada skolas, pirmsskolas iestādes un bibliotēkas. Kultūru pilsētā vada Valda Gulbe. Šajā pašā nozarē talantīgi strādā Iveta Ērkšķe, muzeja vadītāja Margarita Marcinkeviča.

Veiksmīgi ar saviem pienākumiem tiek galā kempinga vadītāja Una Libkovska un slimnīcas vadītāja Egija Siliniece. Rakstnieku un tulkotāju mājas dvēsele – Andra Konste.

Un vēl ļoti, ļoti daudz brīnišķīgu sieviešu strādā mūsu pilsētā. Novēlu viņām visām laimi, vairāk labu ziņu un uzmanības no vīriešu puses!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Vpr 11.04.2021, 22:16:11

    Laimīgās ir tās, kuras pārcēlās prom no Lemberga uz citurieni, - Umblija, Reizniece, Rēvalde, Baklāne, Siliniece...

  • 0
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 12.04.2021, 06:23:32

    Šamējam vajadzētu prasīt cietuma administrācijai,lai pārceļ uz kopkameru.Gan jau tur kāda "sieviete" atrastos.Vai arī pašu par tādu pataisītu,kas zina...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: