Šodien Rīgā sāksies "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālsešinieka cīņas. Plkst.17 Olimpiskā sporta centra laukumā dosies "Ventspils" un Igaunijas vienība Raplas "Avis Utilitas".

Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport".

"Ventspils" šosezon Latvijas komandu turnīrā ar 15 uzvarām 25 spēlēs finišēja otrā, bet Raplas basketbolisti Igaunijas komandu konkurencē ar 13 uzvarām 24 spēlēs bija trešie.

Pēc lieliska sezonas sākuma ventspilnieki piebremzēja tās beigās, pēdējās 13 cīņās piedzīvodami astoņus zaudējumus. Pamatturnīru gan izdevās beigt ar 96:66 uzvaru Valmierā.

Arī Raplas klubam pēdējā cīņā izdevās pārliecinoši uzvarēt, ar 102:60 pārspējot Tallinas "TalTech" un pārtraukt triju zaudējumu sēriju.

Savstarpējās četrās LIBL spēlēs uzvaru vienmēr svinējusi "Ventspils". Tāpat bija arī iepriekš Baltijas Basketbola līgas spēlēs.

2018./2019. gada sezonā "Ventspils" kļuva par pirmo LIBL uzvarētāju, kamēr "Avis Utilitas" ceturtdaļfinālā divās spēlēs zaudēja "VEF Rīga".

Ar vidēji mačā gūtiem 16,6 punktiem punktu gūšanas līderis ventspilniekiem šosezon ir bijis Māris Gulbis, kurš 2019. gada pavasarī jau cēla virs galvas uzvarētāja kausu. Viņam tuvākie asistenti ir bijuši Artūrs Ausējs ar 15,2, Kristofers Kofijs ar 12 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām un Kristaps Mediss ar 10,7 punktiem.

Īsi pirms pamatturnīra beigām līgums tika lauzts ar vēl vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem Kemeronu Randlsu (14,6 punkti).

Tikmēr viens no rezultatīvākajiem Raplas komandā ir Latvijas basketbolists Roberts Freimanis, kurš vidēji mačā guvis 13,3 punktus un ar 7,8 atlēkušajām bumbām ir komandas labākais cīnītājs zem groziem.

Martā piesaistītais saspēles vadītājs Brendons Redžinalds Čaildress guvis 21,7 punktus spēlē, bet Alvadžids Aminu sakrājis 12,6 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas.

Plkst.20 Olimpiskajā sporta centrā tiksies "Ogre" un Igaunijas vienība "Parnu Sadam". Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport".

"Ogre" ar 14 panākumiem finišēja trešā Latvijas grupā, kamēr Pērnavas vienība ar 17 panākumiem bija otrā Igaunijā.

Arī "Ogres" komandas mehānisms sezonas beigās sāka "ķerties", pēdējās sešās cīņās piedzīvojot piecus zaudējumus.

Tāpat četrus zaudējumus LIBL sezonas nobeigumā piedzīvoja Pērnavas klubs, pārtraucot sešu uzvaru sēriju.

"Ogre" var lepoties ar perfektu bilanci pret "Parnu Sadam", taču no četrām uzvarām trīs gūtas vien ar sešu līdz septiņu punktu pārsvaru.

2019. gada pavasarī "Ogre" sagādāja pārsteigumu, sīvi cīnīdamās gan pusfinālā ar "Ventspili", gan cīņā ar "Kalev"/"Cramo", izcīnot ceturto vietu.

Tikmēr "Parnu Sadam" ceturtdaļfinālā divreiz zaudēja nākamajiem uzvarētājiem.

Andrē Volkers Ogres komandā vidēji mačā guvis 16 punktus, Rihards Kuksiks, kurš pievienojās sezonas otrajā pusē, - 13,1 punktu, Kristaps Dārgais 12,4 punktiem pievienojis 9,1 atlēkušo bumbu, Uģim Pinetem 10,7 punkti, bet Rinalds Sirsniņš 9,8 punktiem pievienojis 5,1 rezultatīvu piespēli.

Pērnavas vienībā rezultatīvākais bijis saspēles vadītājs Edons Makshuni, kurš bez 17,3 punktiem arī piecreiz spēlē rezultatīvi piespēlējis. 13,5 punkti Robertam Valgem, bet liels atspaids arī šajā igauņu komandā ir divi latvieši. Linardam Jaunzemam bez 12 punktiem arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Lauris Blaus 8,4 punktiem pievienojis 5,2 atlēkušās bumbas. Arī Mihkels Kirvess sakrājis astoņas atlēkušās bumbas, pievienojot 11,1 punktu.

Šī mača uzvarētāja sestdien tiksies ar "VEF Rīga", kamēr otra dueļa uzvarētāju gaida Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Spēles norisinās Olimpiskajā sporta centrā tā sauktajā burbuļa formātā.

Ceturtdaļfināli paredzēti 8. aprīlī, pusfināli – 10. aprīlī un medaļu spēles – 11. aprīlī.

Latvijas komandu grupā 25 spēlēs pirmo vietu ar 23 uzvarām izcīnīja "VEF Rīga", ar 15 uzvarām finišēja "Ventspils", ar 14 panākumiem - "Ogre". 12 uzvaras izcīnīja "Liepāja", septiņas - "Valmiera Glass"/ViA komanda, bet četri panākumi tika "Latvijas Universitātes" vienībai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Jeska 08.04.2021, 19:22:00

    .sākas un ...beidzies 69 :79 ..... 1-ja pa ceturdaļa vienu (!) reizi trāpīja grozā no astoņpadsmit mēģinājumiem. Kauns par mūsu BKV.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: