Pēc ilgākas pauzes uz ledus atkal devies ventspilnieks Mareks Mitens, ne tikai palīdzot Augšezera Universitātes Lakers tikt pie trim panākumiem, bet arī trešo reizi šosezon kļūstot par WCHA konferences labāko vārtsargu.

Lakers komanda piespiedu pauzē aizvadīja divas nedēļas, bet pēc tam sezonu atsāka nepilnā sastāvā, turklāt starp tiem, kas vēl nevarēja piedalīties mačos, bija arī Mareks Mitens. Nedēļu vēlāk viņš atkal bija ierindā un aizvadīja divus lieliskus mačus pret vieniem no WCHA konferences favorītiem Boulinggrīnas Falcons.

Pirms viesu no Augšezera Universitātes uzņemšanas Falcons rēķinā bija astoņos mačos izcīnīti 16 punkti, kamēr Mitena komandai – daudz mazāk gan maču, gan punktu (-13). Pirmajā mačā mājinieki nobēra viesu vārtus metieniem, taču ripu vārtos dabūja tikai reizi, un tas notika pirmā perioda vidū. Otrajā periodā Lakers izlīdzināja rezultātu, bet nākamo reizi vārti tika gūti jau papildlaikā, un arī to paveica viesi, tiekot pie uzvaras 2:1. Mareks šajā mačā tika galā ar 33 sāncenšu metieniem, kamēr viesi veica par deviņiem metieniem mazāk.

Varēja gaidīt, ka otrajā spēlē draudīgie mājinieki metīsies saplosīt nekaunīgos sāncenšus, taču notika pavisam pretējais. Divos periodos vārtus guva tikai Lakers, izvirzoties vadībā ar 4:0, tomēr pēdējā trešdaļā pamodās arī Falcons, tiesa, intrigu sarūpēt tik un tā nespējot. Pašā perioda ievadā mājinieki pirmo reizi pārspēja Mitenu, bet vidū savus piektos vārtus guva viesi, kas galu galā svinēja uzvaru 5:2. Šoreiz ventspilnieks tika patraucēts ar 30 metieniem, no kuriem atvairīja 28, kas nozīmē, ka divās spēlēs viņš tika galā ar 61 no 64 metieniem.

Tas ir, atvairīti tika 95,3% metienu, kas tiešām ir iespaidīga statistika, un tā nepalika neievērota – Mareks jau trešo reizi šajā sezonā un piekto visā NCAA karjerā tika atzīts par WCHA konferences nedēļas labāko vārtsargu. Jāatgādina, ka tāpat šosezon Mitens saņēma balvu kā novembra labākais WCHA vārtsargs un tika izvirzīts Maika Rihtera balvai, ko saņemam visa NCAA čempionāta labākais vārtu sargātājs.

Pēc piespiedu pauzes Lakers komandai tagad jāiedzen iekavētais, tāpēc nedēļas laikā tai paredzēti četri mači – starp vīzītēm pie Huskies ieplānotas arī divas tikšanās savā laukumā ar Alabama-Huntsville Chargers (6 mači, 5 punkti).

Pirmajā mačā ar Mičiganas Tehniskās universitātes Huskies komandu, kas WCHA konferences tabulā atrodas ceturtajā vietā – tieši virs Lakers – pirmo periodu viesi noslēdza, esot vadībā 1:0. Jau otrā ievadā Mitena komanda panāca arī divu ripu pārsvaru, tomēr septiņas minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva. Rezultāts nemainījās līdz pat pamatlaika priekšpēdējai minūtei, kad Lakers šāva ripu tukšos laukuma saimnieku vārtos – 3:1, trešā uzvaras pēc kārtas un ceturtā pēdējos piecos mačos.

Kārtējo reizi pamatīgu slodzi uzvarētāju vārtos vajadzēja izturēt Mitenam, kurš šoreiz tika galā ar 33 sāncenšu metieniem. Turnīra tabulā komandas tagad šķir tikai viens punkts, bet pavisam drīz situācija var mainīties – piektdien un sestdien Lakers savā laukumā uzņems Alabama-Huntsville Chargers spēlētājus, bet otrdien vēlreiz viesosies pie Huskies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: