10. decembrī, Ventspils Augstskolas (VeA) starptautiskās konferneces ''Rītdienas augstskola'' ievadā tika paziņota profesora Andra Klausa stipendijas ieguvēja - Agate Freiberga. Stipendijas mecenāts ir VeA absolvents un uzņēmējs Mārtiņš Lauva, kurš stipendijas ieguvēja vārdu paziņoja jau septīto reizi.

Stipendijai varēja pieteikties ikviens VeA students, kurš ir pierādījis sevi ar teicamām akadēmiskām sekmēm, motivētu virzību uz profesionālo izaugsmi un aktīvu sabiedrisko dzīvi. Mecenāts Mārtiņš Lauva atklājā, ka šogad stipendijas kandidāti ir bijuši ļoti spējīgi, un ikviens no jauniešiem atbilda izvirzītajiem kritērijiem: ''Stipendiju piešķīru septīto reizi, taču šogad nonākt pie stipendijas ieguvēja vārda bija īpaši grūti. Intervējām piecus jaunos profesionāļus, un pilnīgi visi varēja pārvarēt manis uzstādīto latiņu un pierādīja sevi kā stipendijai atbilstošus''. Komentējot pieņemto lēmumu par labu Agatei Freibergai, mecenāts izcēla Agates motivāciju: ''Lai arī visi jaunie cilvēki bija ļoti motivēti, Agate izcēlās ar entuziasmu, pašpārliecinātību un mērķtiecību. Arī citi stipendijas piešķiršanas komisijas locekļi novērtēja šīs Agates rakstura iezīmes un rezultātā balsojums bija par labu viņai''. Svarīgi pieminēt mecenāta komentāru par vēlmi turpināt un atbalstīt šo stipendiju vēl ilgi, jo studenti ar katru gadu kļūst arvien motivētāki un spējīgāki.

Stipendijas saņēmēja Agate Freiberga ir VeA Tulkošanas studiju fakultātes 3. kursa studente programmā ''Tulkošana'' specializējoties vācu valodā. Izdzirdot savu vārdu brīdī, kad tika nosaukts stipendijas ieguvējs, Agates seju pārņēma neviltots smaids, un viņa pateicās stipendijas mecenātam par novērtējumu un VeA par auglīgo studiju procesu un zināšanām: ''Stipendijas saņemšana ir viens lielisks solis tālajā un garajā profesionālajā ceļā kas vēl ejams''. Lai uzzinātu vairāk par Agates studiju gaitām VeA un nākotnes plāniem, visi interesenti aicināti izlasīt viņas studiju pieredzes stāstu ŠEIT.

Profesora Andra Klausa stipendija radīta 2014. gadā, kad pateicoties Mārtiņa Lauvas iniciatīvai finansiālo atbalstu saņēma pirmais VeA students un tās apmērs ir 1500 eiro.

Mecenāts Mārtiņš Lauva profesoru Klausu uzskata par savu dzīves pirmo skolotāju, kurš sniedzis pirmos padomus uzņēmējdarbībā un pirmo iedrošinājumu būt uzņēmīgam un sasniegt arvien jaunas profesionālās virsotnes. Profesors Andris Klauss (1941. – 2004.) bija ekonomikas zinātņu doktors, profesors un VeA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes Pārvaldības katedras vadītājs, kā arī VeA Senāta priekšsēdētājs. Klausa zinātnisko interešu loks bija ļoti plašs un par dažādām ekonomikas problēmām sarakstītas monogrāfijas, zinātniskie raksti un metodiskās publikācijas. Docētāja darba 38 gados Andra Klausa zinātniskā un praktiskā darba pieredze bagātinājusi tūkstošiem studentu, ļaujot daudziem ieņemt augstus un atbildīgus amatus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: