"Liepājas" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23. kārtas spēlē divu Kurzemes komandu duelī viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Ventspili".

Pēc uzvaras piektajā pozīcijā esošie liepājnieki ceturtajai vietai, kuru ieņem "Ventspils", pietuvojušies līdz diviem punktiem. Ceturtā vieta sezonas noslēgumā var dot ceļazīmi uz nākamā gada UEFA Eiropas Konferences līgas turnīru.

Mača pirmajā puslaikā bīstamu momentu nebija, taču laukumā ritēja bezkompromisa cīņa, futbolistiem atzīmējoties ar vairākiem asiem pārkāpumiem.

Otrajā puslaikā komandas jau mērķtiecīgāk devās uz vārtiem un, tuvojoties puslaika vidum, pēc izcilas liepājnieku saspēles soda laukumā tika nogāzts Artūrs Karašausks. 11 metru soda sitienu devās izpildīt Dodo, kurš 64. minūtē panāca 1:0 "Liepājas" labā.

Deviņas minūtes vēlāk pēc Karašauska izcilas piespēles Mārtiņš Ķigurs ar spēcīgu sitienu norībināja mājinieku vārtu pārliktni, taču bumba atlēca atpakaļ laukumā. Liepājnieki vadībā nostiprinājās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc stūra sitiena izspēles bumbu soda laukumā centrēja Eduards Tīdenbergs, pēc kura piespēles Dodo panāca 2:0.

Ventspilnieki pēdējā laikā ir ieskrējušies - iepriekšējās sešas spēles aizvadot bez zaudējumiem, no tām četras uzvaras, divas no tām - Latvijas kausā. Pēdējās cīņās ventspilnieki virslīgas spēlē viesos ar 2:1 pieveica Jūrmalas "Spartaku", bet pēc tam Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pēc "sausā" neizšķirta pēc 120 spēles minūtēm pēcspēles sitienos pieveica "Jelgavu".

Arī "Liepāja" sagaida čempionāta beigu daļu lieliskā sportiskajā formā. Atskaitot 1:2 zaudējumu saturīgā spēlē pēdējā virslīgas mačā ar "Riga", liepājniekiem virslīgā un Latvijas kausa spēlēs tas ir vienīgais zaudējums pēdējos 12 mačos. Turklāt arī uz novembri atliktajā spēlē Liepājā mājinieki līdz mača pārtraukšanai elektrības padeves problēmu dēļ bija vadībā ar 1:0 pret RFS.

Abās komandās bija spēlētāju iztrūkums. Mājiniekiem sastāvā diskvalifikācijas dēļ iztrūka Daniils Ulimbaševs, bet viesiem - Ingars Sarmis Stuglis.

Šosezon komandu savstarpējās cīņas beigušās ar "Ventspils" uzvaru 2:1 un neizšķirtu 1:1.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Jeska 26.10.2020, 18:29:48

    Es vispār neatceros ne vienu sezonu kad komanda spēlēja tik slikti

  • -2
    Latvija pāri visām! 26.10.2020, 20:37:58

    Es arī.

  • 0
    555 27.10.2020, 07:09:18

    intresanti kas notiksies nākošsezon....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: