Par pirmo komandas jaunpienācēju paziņojis Basketbola klubs ''Ventspils'', kura sastāvam pievienojies aizsargs Artūrs Ausējs, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Krievijā.

Artūrs Ausējs uz Krievijas Superlīgas klubu ''Ural'' no Jekaterinburgas pilsētas devās pagājušajā vasarā pēc Latvijas čempiona titula izcīnīšanas kopā ar VEF. Viņš devās laukumā visās 26 komandas spēlēs, palīdzot tikt pie astoņām uzvarām un vidēji mačā izceļoties ar 13,1 punktu, trim piespēlēm un tik pat atlēkušajām bumbām.

Šajā vasarā snaiperis tika uzaicināts uz Latvijas izlasi dalībai Baltijas ceļa turnīrā Igaunijā, kurā mačā ar mājiniekiem sameta 18 punktus, grozā raidot visus piecus tālmetienus.

Aizsargs vienu sezonu aizvadījis arī Lietuvas spēcīgākajā līgā "Pieno Žvaigzdes" komandā (40 spēles, 10,4 punkti), bet Latvijā spēlējis arī Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā un arī ''Barona'' rindās.

Ventspilnieki jaunā galvenā trenera Ginta Fogela vadībā vakar uzsāka gatavošos jaunajai sezonai, kurā komandai palīdzēs arī pieredzējušais Māris Gulbis un vairāki jaunie basketbolisti. Savā jaunajā komandā ieradies arī Ausējs, kurš jau izgājis arī medicīniskās pārbaudes.

''Ventspils'' arī šajā sezonā cer uz veiksmi, piesaistot tikko augstskolu beigušos ASV basketbolistu, no kuriem pirmajam Latvijā būtu jāierodas jau nākamajā pirmdienā.

Pirms sezonas komanda plāno aizvadīt 5-7 pārbaudes spēles, kuru laiku un norises vietas vēl precizē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: