Pagājušās nedēļas nogalē Piedzīvojumu parkā notika starptautisks petankas turnīrs ''Ventspils 2020''. Turnīrs, kas norisinājās jau vienpadsmito reizi, ir izveidojies par nozīmīgākajām sezonas sacensībām petankā Ventspilī.

Iepriekšējos gadus Ventspils kērlinga kluba petankas sekcija rīkoja divu dienu starptautiskas sacensības tikai trijnieku komandām (tripletiem), šogad tika aizsākts jauns sacensību formāts - trijnieku komandas par Ventspils kausiem cīnījās sestdien, bet svētdien dalībnieki sacentās dubultspēlēs.

Turnīrā piedalījās 14 trijnieku un 22 dubultspēļu komandas ar spēlētājiem no trīs valstīm - Francijas, Lietuvas un Latvijas. \

Mājiniekus - Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja divas trijnieku un četras divnieku komandas, bet vairāki kluba spēlētāji bija iesaistījušies jauktās komandās gan trijnieku sacensībās, gan dubultspēlēs.

Abās sacensību dienās pirmajai spēlei pretiniekus noteica izloze, tālāk tika aizvadītas trīs spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, kam sekoja finālturnīrs, kurā trīs spēlēs par Ventspils kausiem cīnījās astoņas labākās komandas, bet pārējās cīnījās par augstāku vietu grupā un turnīra kopvērtējumā.

Trijnieku sacensībās labāko astoņniekā iekļuva Ventspils kērlinga kluba komanda ''Kurland'' - Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs, Andris Padrevics, kā arī divas komandas, kurās cīnījās ventspilnieces Agita Puriņa un Inga Apmane.

Cīņā par zelta kausu ventspilnieku trijnieks bija spiests piekāpties meistarīgai komandai ''International'', kuras sastāvā bija apvienojušies Latvijas, Lietuvas un Francijas spēlētāji.

Savukārt, cīņā par bronzas kausu satikās Agitas Puriņas pārstāvētā komanda ''Nyons'' un Ingas Apmanes parstāvētā ''KIA'', rezultātā uzvarēja Puriņas komanda, kurā spēlēja arī pieredzējušais petankists no Francijas Patriks Audiarns un šī gada Latvijas čempione vienspēlēs, ērģemiete Lelde Stūre, atstājot ''KIA'' ceturtajā vietā.

Arī dubultspēlēs labāko astoņniekā iekļuva trīs ventspilnieku pāŗstāvētas komandas – Raido Blumbergs un Andris Padrevics, Inga Apmane un Juris Keišs, Agita Puriņa un Patriks Audiarns. Diemžēl ventspilnieki finālā, līdz zelta kausa izcīņai, nenokļuva.

Par turnīra pārsteigumu parūpējās Lelde Stūre (sporta klubs ''Petanks Ērģeme'') un Dens Neilands (''Lapmežciema ''Vikings''''), kuri iekļuvuši finālturnīrā kā astotā komanda, ceturdaļfinālā pāŗspēja Agitu Puriņu un Patriku Audiarnu. Pusfinālā pieveica ventspilniekus Raido Blumbergu un Andri Padrevicu, bet finālspēlē, sīkstā cīņā spēja uzvarēt turnīra favorītus - Lilitu Ābelīti un Antoniju di Marko.

Savukārt, cīņā par bronzas kausu, Raido Blumbergs un Andris Padrevics bija pārāki par Imantu Zvirbuli (''Petanks Ērģeme'') un Dzintaru Seili (''Upesciems'').

A.Puriņa un P.Audiarns izcīnījas piekto vietu, I.Apmane un J.Keišs - septīto vietu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    sūds 29.07.2020, 17:39:02

    A kad notiks petenes turnīrs? :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: