Jaunrades namā notika ceturtais šaha trenera Jura Neimaņa piemiņas turnīrs, kas paralēli bija arī Latvijas 2020. gada rapida čempionāts. Sacensībās kopā piedalījās 70 spēlētāji no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas un Francijas.

Par Latvijas čempionu ātrajā šahā kļuva lielmeistars Normunds Miezis, bet sievietēm labākā bija lielmeistare Dana Reizniece-Ozola. Abiem tas ir otrais šāds tituls karjerā.

Dalībnieku sastāvs nu jau tradicionālajam Ventspils turnīram bija visai iespaidīgs, jo pie rūtotajiem galdiņiem sēdās trīs lielmeistari, trīs lielmeistares, viens starptautiskais meistars, seši FIDE meistari un viena FIDE meistare.

Pēc reitinga izteikts favorīts bija Latvijas šaha skolas audzēknis Daniels Frīdmans (Vācija, 2610). Viņš savu statusu apliecināja arī "laukumā", nezaudēdams ne partiju, 11 kārtās izcīnot 8,5 punktus un kļūdams par uzvarētāju.

Nākamie pieci sekotāji ieguva pa astoņiem punktiem, tādēļ vietu kārtību gan Latvijas čempionātā, gan Neimaņa memoriālā izšķīra papildrādītāji. Aiz Frīdmana palika attiecīgi GM Normunds Miezis (2477), IM Oļegs Krivonosovs (2454), FM Matīss Mustaps (2331), GM Zigurds Lanka (2375) un Tautvidas Vedrickas (Lietuva, 2241).

Tā kā valsts čempionāta ieskaitē iekļūst tikai Latvijas sportisti, par Latvijas čempionu kļuva Normunds Miezis. Sudrabs - Oļegam Krivonosovam, bronza - Matīsama Mustapam, kuram medaļa jau trešo gadu pēc kārtas.

No dāmām labākā bija Dana Reizniece-Ozola. Sudrabs - Laurai Rogulei, bronza - Jūliai Gorozhankinai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: