Olimpiskajā centrā Ventspils vasara allaž ir sevišķi piesātināts laiks, jo līdzās dažādiem sporta pasākumiem notiek arī liels skaits treniņnometņu, bet jūlija vidus izrādījies sevišķi bagāts ar dažādiem viesiem.

Protams, citus gadus nometņu laiks vasarā sākās krietni vien agrāk, taču tagad gandrīz visu jūniju sporta un atpūtas bāzēs saimniekoja tikai vietējie sportisti. Jūnija beigās klāt beidzot bija arī pirmie viesi – trenēties Viļņa Kluča vadībā ieradās vairāki daudzcīņnieki un viena no labākajām jaunajām Latvijas tāllēcējām Kitija Melnbārde, bet Latvijas rekordista Vadims Vasiļevskis vadīja nodarbības šķēpmetējiem Anetei Kociņai, Patrikam Gailumam un Matīsam Veipam. Jāpiebilst, ka šo treneru vadītās nometnes Ventspilī notika pirmo reizi. «Var teikt, ka Ventspils ir manas otrās mājas, jo, kamēr pats sportoju, te gan daudz startēju, gan trenējos, bet kā treneris gan esmu ieradies pirmo reizi. Man te tiešām patīk, jo viss nepieciešamais ir pieejams, viss atrodas blakus. Domāju, šī ir labākā vieta Latvijā šķēpmetēju treniņiem un ne tikai viņiem. Protams, patīkami, ka beidzot vispār ir iespējams pilnvērtīgi trenēties, tāpēc Ventspilī pavadījām trīs nedēļas, lai varētu kā nākas sagatavoties mačiem, kas arī beidzot tuvojas,» stāsta Vasiļevskis. Uz īsāku laiku vieglatlētiem pievienojās arī vieni no labākajiem Latvijas šķēpmetējiem Līna Mūze un Zigismunds Sirmais, kas somu trenera Kimmo Kinnunena vadībā Ventspilī pieslīpēja tehnikas nianses.

Savukārt par fizisko sagatavotību Ventspilī domāja ziemas sporta veidu pārstāvji – kamaniņbraucēji un bobslejisti. Ja bobsleja izlase bija ieradusies krietni paplašinātā sastāvā, tad kamaniņās bija atbraucis tieši izlases kodols – kopumā 16 sportisti un treneri. «Vienmēr ar prieku braucam uz Ventspili, kur viss ir ideāli piemērots sportam. Arī pilsēta ir forša, kas ir svarīgi, jo laiku pa laikam sportistiem ir jāpamaina vide. Strādājam pie vispārīgās fiziskās sagatavotības, kam ļoti labi noder arī pludmale, ko var nosaukt par vēl vienu treniņu bāzi. Tā ka arī tad, kad trenējas tik daudz sportistu, kā tas ir tagad, saplānot savas nodarbības nav problēmu,» plusus uzskaita kamiņbraucēju fiziskās sagatavotības treneris Mihails Arhipovs. Arī bobslejisti izmanto visas Olimpiskā centra iespējas, treniņus sarīkojot arī, piemēram, Lemberga hūtē. «Vasarā jau vienmēr svarīgākā ir fiziskā sagatavotība, kam galveno uzmanību jau tradicionāli pievēršam arī Ventspilī. Tas gan nenozīmē, ka katru gadu darām vienu un to pašu, jo, izmantojot visas iespējas, kaut ko mainām un pilnveidojam, sekojot arī pasaules novitātēm. Mums atkal pievienojušies arī jauni sportisti, kuriem tagad kārtīgi sevi jāpierāda, jo tālākais atkarīgs tikai no viņiem. Augustā atgriezīsimies tikpat kuplā skaitā. Vienīgi žēl, ka pagaidām jau nav skaidrs, kāda īsti būs sezona, bet mūsu uzdevums ir būt tai gataviem, pie kā tagad arī strādājam,» skaidro bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis.

Pagājušajā nedēļā Ledus hallē startēja jau trešā šīs vasaras hokeja treniņnometne, bet par īstu atklājumu Ventspils kļuva Time for Hockey nometnes organizatoriem, kas pēc tam ne tikai pasniedza Atzinības rakstus, bet, lai vēlreiz pateiktos par uzņemšanu, speciāli atbrauca uz tradicionālo Oskaru vārdadienas svinēšanas pasākumu, ko rīko Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas pārvaldniece Inta Tomsone. «Nevar sportisti tikai trenēties, viņiem vajag arī atgūt spēkus un enerģiju. Vienmēr esmu centusies sarūpēt kaut kādu uzmundrinājumu, kaut vai pasniedzot kliņģeri. Tā kā bobsleja izlasē vienmēr bijuši Oskari, par tradīciju izveidojās arī vārdadienas svinību pasākums, kas šogad sanāca vēl plašāks,» stāsta Tomsone. Koncertzālē Latvija šoreiz tika sveikti pat četri Oskari – bobslejisti Melbārdis un Ķibermanis, bobsleja komandas mehāniķis Berķis un kamaniņu sportists Gudramovičs, turklāt pie sava kliņģera tika arī svarcēlājs Ritvars Suharevs, kurš arī šajā dienā atzīmēja vārda svētkus. Bija arī uzrunas, dziesmas, bet par īpašu pārsteigumu parūpējās bobslejisti, uzstājoties ar deju Es izjāju Prūšu zemi, ko paralēli treniņiem bija palīdzējusi iestudēt Ventspils horeogrāfe Ineta Judzika. Pēc skatītāju pieprasījuma deja tika atrādīta pat divreiz!

Treniņnometņu sezona Olimpiskajā centrā Ventspils turpinās, jau ieradušies un vēl tiek gaidīti gan seni paziņas, gan vēl agrāk neredzēti viesi.

Pagājušās sezonas Latvijas labākā šķēpmetēja Līna Mūze Ventspilī nedēļu slīpēja tehnikas nianses.

Bobslejisti šovasar sastopami arī slēpošanas kalnā Lemberga hūte, kura nogāzes labi noder treniņiem.

Jūrmalas hokejisti Olimpiskajā centrā Ventspils trenējas katru vasaru un šo tradīciju nemaina arī šogad.

Kustība ir, un tas ir pats galvenais

Jurģis Liepājnieks, Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs

– Protams, šī gada plāni ir daudzas reizes mainījušies, jo Covid-19 ieviesa savas korekcijas. Jūnija tradicionālās treniņnometnes, piemēram, hokeja, nevarēja notikt, saprotamu iemeslu dēļ ierasties nevarēja arī Pēterburgas daiļslidotāji, kas pie mums ir regulāri viesi. Taču šīs pārmaiņas deva iespējas citiem, kas citās reizēs nevarēja tikt uz Ventspili, jo, lai arī cik labi pie mums būtu, tās vietas tomēr ir tik, cik ir. Tā nu parādījās jauna vieglatlētu nometne, tika sarīkota hokeja meistarklase amatieriem, kuras organizatori bija tik apmierināti ar visu, ka jau plāno nākamās vizītes vēl šovasar. Jūlijā savas treniņnometnes pie mums tradicionāli aizvada kamaniņbraucēji un bobslejisti, kuri ieradās arī šovasar, ledu vairāk izmanto arī vietējie sportisti, pie mums trenējas arī svarcēlāji, tā ka kustība ir un bāzes ir labi noslogotas. Droši var teikt, ka arī augustā nometnes būs, jo vairākas jau ir saplānotas. Piemēram, pirmo reizi pie mums trenēsies Lietuvas vingrotājas. Šovasar mums varbūt ir mazāk tālāku viesu, bet iespējas trenēties aktīvi izmanto citi, tā ka bāzēs un viesnīcā nekāds klusums neiestājas. Gan no tiem, kas pie mums brauc regulāri, gan no pirmo reizi atbraukušajiem varam atkal un atkal dzirdēt komplimentu, cik tas ir fantastiski, ka viss nepieciešamais atrodas pavisam blakus un tev nav jādomā, kā kaut kur nokļūt. Varbūt vienīgi, ja vēlies doties uz jūru, bet arī pludmale tiek izmantota treniņiem. Viss varbūt ir aizgājis nedaudz citādāk, kā bija plānots un ierasts, bet priecājamies, ka kustība ir un bāzēs ir piepildījums. Tas ir pats galvenais!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: