Trešdien, 11. martā, Basketbola klubs "Ventspils" aizvadīs izšķirošo spēli FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, kur atbildes spēlē savā laukumā tiksies ar Turcijas vienību Bahcesehir College komandu.

Pirms nedēļas ventspilnieki izbraukumā turkiem piekāpās tikai ar vienu punktu (77:78), līdz ar to šai spēlei praktiski nekādas priekšrocības nevienai no komandām nav, izņemot to, ka ventspilnieki spēli aizvadīs savā laukumā, un tai var palīdzēt mājas sienas un līdzjutēju enerģija.

"Ventspils" komanda līdz šim ir demonstrējusi nevainojamu sniegumu FIBA Eiropas kausā - 13 aizvadītajās spēlēs izcīnītas 11 uzvaras. Līdz šim piedzīvots tikai viens zaudējums pret Kyiv Basket komandu, un nesenais zaudējums Turcijā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē. Turklāt ventspilnieki regulāri gozējas dažādu statistikas aiļu augšgalā. Labākais bloķētājs turnīrā ir Klāvs Čavars, viņš arī trešais labākais divpunktu metējs. Raiens Luters iekļuvis labāko pieciniekā tālmetienu statistikas ailē, viņam arī 4. vieta kā labākam atlēkušo bumbu ieguvējam. Savukārt Timotijs Šortss atzīmēts kā ceturtais labākais rezultatīvo piespēļu meistars un otrais labākais pārtverto piespēļu kategorijā. "Ventspils" komanda ir arī līdere gūto punktu statistikā, vidēji gūstot 95,2 punktus spēlē. Pirmajā vietā statistikā gozējas arī precīzo divpunktnieku ailē, bet otrā vieta izcīnīto atlēkušo bumbu iegūšanā, kā arī bloķēto metienu kopējā ieskaitē. Savukārt rezultatīvo piespēļu statistikā kopējā ieskaitē "Ventspils" komanda ir trešajā pozīcijā.

Komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis atzīmēja, ka informācija par pretinieku spēli ir savākta pietiekamā apjomā, un ir izdarīti secinājumi pēc aizvadītās spēles: "Mēs esam pārliecināti - kā komanda esam labāki par Turcijas vienību, bet, protams, ja mēs skatāmies individuāli, tad atsevišķās pozīcijās pretiniekam ir pārsvars gan meistarībā, gan atlētiskumā, bet to visu var kompensēt ar cīņu, pašatdevi un komandas darbu. Domāju, ka tas būs arī noteicošais".

Spēles sākums plkst. 19. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    keda 10.03.2020, 16:03:17

    Jābūt labai spēlei! Pretinieki baigie fiziskie mežoņi,bet bkv jāņem kā komandai! Savos grozos noteikti kritīs labāk!

  • 0
    Zyklon B 12.03.2020, 04:44:43

    Bet nekas nesanāca:
    https://sports.tvnet.lv/6920358/bk-ventspils-ielaiz-112-punktus-un-netiek-fiba-eiropas-kausa-pusfinala
    Laikam brīvosta par maz maksā...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: