Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā LEB Oro svarīgu uzvaru izcīnījis Toms Leimanis un Valladolid, līderu duelī pieveicot Gipuzkoa Basket ar citu latvieti Dāvi Rozīti sastāvā, turklāt uzvaras grozu guva tieši ventspilnieks.

Mača gaitā pa izrāvienam izdevās abām komandām, tomēr tuvojoties izšķirošajos notikumiem iespaidīgāk spēlēja viesi. Gipuzkoa Basket veica izrāvienu 23:3 un izvirzījās vadībā 70:65. Valladolid šajā sezonā savā laukumā zaudējumu rūgtumu vēl nebija izjutuši un piecelties spēja arī šoreiz. 20 sekundes līdz mača beigām tablo rādīja neizšķirtu un pie bumbas bija mājinieki. Ar labu bloku brīvam tālmetienam tika izvirzīts Leimanis, kurš no perimetra centra arī bija precīzs – 80:77!

Interesanti, ka uzvaras metiens ventspilniekam bija pirmais precīzais tālmetiens mačā (garām tika aizmesti trīs), bet kopumā 24 minūtēs viņš guva desmit punktus, mērķī raidot arī trīs divpunktu metienus un vienu sodiņu. Tāpat Toma rēķinā piecas rezultatīvas piespēles, pa divām atlēkušajām bumbām, pārķertajām piespēlēm un kļūdām.

Šis panākums vienu kārtu līdz regulārās sezonas pirmā apļa beigām Valladolid ne vien ļāva kļūt par vienīgajiem LEB Oro līderiem (13-3), bet arī jau kvalificēties Princesa de Asturias kausa finālam. Spānijas spēcīgākās līgas komandas sezonas vidū cīnās par Karaļa kausu, savukārt otrā spēcīgākā turnīra līderi kopš 1997. gada cīnās par Astūrijas Princeses kausu. Uz to pretendē čempionāta pirmā apļa divas labākās komandas, tā ka Valladolid jau ir nodrošinājusi šo iespēju, turklāt pirmo reizi kluba vēsturē. Nav izslēgts, ka februāra sākumā šis mačs notiks tieši Valjadolidā, turklāt pretī atkal varētu nākt Gipuzkoa Basket, tomēr uz otro vietu ir vēl trīs pretendenti.

Pirmo apli Valladolid noslēgs viesos, 10. janvārī viesojoties pie Levitec Huesca (7-9).

Leimaņa uzvaras metiens

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: