Ventspils meistarkandidāts Jānis Isakovs kļuvis par uzvarētāju Kuldīgas novada čempionātā ātrajā šahā jeb rapidā, kurā startēja 26 dalībnieki no dažādām Latvijas vietām.

Bez kaimiņiem – kuldīdzniekiem un ventspilniekiem – pie galdiņiem sēdās arī šahisti no Tukuma, Liepājas un Rīgas, bet apdomas laiks partijā bija 15 minūtēs un piecas sekundes par gājienu. Sacensības risinājās septiņās kārtās pēc Šveices sistēmas.

Ventspilī turnīrā pārstāvēja ne vien pieredzējušais Isakovs un Jaunrades nama šaha pulciņa trenere Ilze Burkevica, kā arī divi viņas audzēkņi – Elans Kleins un Jegors Kirpičovs. Abi jaunie šahisti par augstām vietām necīnījās, taču arī gluži tukšā nepalika un tika arī pie labas pieredzes.

Isakovs, kuram bija otrais labākais individuālais reitings no visiem dalībniekiem, jau no pirmās kārtas iekārtojās kopvērtējuma galvgalī, bet no ceturtās vairs arī neatlaida pirmo vietu. Galu galā ventspilnieks finišēja ar sešiem punktiem no septiņiem iespējamajiem, tuvāko sekotāju, Kuldīgas meistarkandidātu Jāni Āboliņu apsteidzot par puspunktu. Burkevica ar 4,5 punktiem ierindojās sestajā vietā, bet bija labākā sieviešu konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: