Pirmo maču Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtā aizvadījuši BK "Ventspils" basketbolisti, smagā cīņā viesos piekāpjoties Ungārijas "Falco" 69:75. Atbildes spēle svētdien notiks Ventspilī.

“Ventspilij” tā bija jau trešā tikšanās reize ar savu bijušo treneri Gašperu Okornu, bet pirmo reizi ar šādu notikumu arī tika atklāta oficiālā sezona. Ventspilnieki tās pirmo maču sāka ar jaunievēlēto kapteini Mārci Vītolu, Vesu Vašpunu, Jāni Bērziņu, Raienu Luteru un Klāvu Čavaru laukumā.

Tieši Čavars atzīmējās ar pirmo ierakstu statistikas ailītēs, pārkāpjot noteikumu pret pieredzējušo Džovanti Rediku, kurš ar diviem soda metieniem atklāja mača rezultātu. Čavars drīz vien nopelnīja arī otro piezīmi un tika nomainīts, bet ceturtajā minūtē ar divām piezīmēm malā devās arī Bērziņš.

Pēc kautrīga sākuma “Ventspils” ātri sakārtoja uzbrukumu un pēc 8:0 izrāviena izvirzījās vadībā 11:7. Izrāviens gan neturpinājās un līdz pat ceturtdaļas beigām punktus komandas vāca visai līdzīgi, bet tās noslēgumā viļņa galā bija mājinieki – pēc 10 spēlētām minūtēm ar 16:15 vadībā bija “Falco”.

Otrā ceturtdaļa sākas ar Māra Gulbja šovu. Pieredzējušais uzbrucējs vispirms realizēja tālmetienu, bet pēc tam arī divus soda metienus, atjaunojot vadību viesiem. Taču atkal mājinieki ātri attapās, īsā laikā liekot ventspilniekiem pieļaut divas kļūdas un tiekot priekšā 22:20, kam sekoja Arturs Visocka-Rubeņa pieprasītais minūtes pārtraukums.

Tas tiešām sakārtoja “Ventspils” spēli, kuru joprojām vilka Gulbis, šoreiz divas reizes izkārtojot brīvus metienus komandas biedriem. Sestais viesu punktus pēc kārtas (26:22) jau lika minūtes apspriedi sasaukt Okornam. Ar saviem sešiem punktiem ātri atbildēja arī “Falco”, turklāt nu jau pienāc laika nobuksēt “Ventspils” uzbrukumam. Vēl divas kļūdas pēc kārtas beidzās ar to, ka divarpus minūtes līdz puslaika beigām mājiniekiem atkal bija +4 (32:28).

Puslaika beigām laukumā gan pilnībā saimniekoja Ungārijas čempioni, kas gan trāpīja no tālās distances, gan trieca no augšas, sarūpējot jau deviņu punktu pārsvaru – pēc 20 spēles minūtēm 39:30 “Falco” labā.

Otrā puslaika sākumā “Ventspils” grimšana strauji turpinājās un tikai pēc divām nospēlētām minūtēm viesi bija spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu – “Falco” jau bija vadībā 47:32. Laukumā turpinājās visai rudenīgs basketbols abu komandu izpildījumā, bet ventspilniekiem tas tomēr netraucēja pietuvoties. Pusotru minūti līdz trešās ceturtdaļas beigām Vašpuns pēc slinka ātrā uzbrukuma un brīva pustālā metiena jau izvirzīja “Ventspili” vadība vismaz šīs ceturtdaļas vērtējumā (mačā 45:53).

Tomēr arī šīs desmit minūtes uz viļņa noslēdza mājinieki, kuriem pēdējo uzbrukumu ar pavisam muļķīgu gājienu uzdāvināja Vašpuns. Viesu amerikānis, izšķīrās par ātru un sarežģītu tālmetienu, kas turklāt nebija precīzs un “Falco” paguva noorganizēt savu precīzo trīnīti – 45:57…

Izšķirošās desmitminūtes sākumā vēl vienu benefici sarūpēja Gulbis, gūstot sešus punktus pēc kārtas un skatu uz dzīvi padarot krietni vien patīkamāku – 51:57. Lielas bedres pieļaut ventspilniekiem vairs nevajadzēja, lai nesabojātu savas izredzes divu spēļu summā. Divas viesu kļūdas mājinieki gan ātri pārvērta četros punktos, izceļoties no spāņu “Estudiantes” mājās pārbraukušajam Zoltanam Perlam, taču “Ventspils” atbildēja ar Jāņa Kaufmaņa tālu tālmetienu,

Tuvākt tikt gan nesanāca, mājinieki norakās astoņu deviņu punktu attālumā un bija skaidrs, ka ticamāk šoreiz vajadzēs pacīnīties par cerīgāku zaudējumu (uzvarētājus nosaka divu spēļu summā), nevis uzvaru. Divas minūtes līdz mača beigām viesi gan bija tikuši vairs tikai četru punktu attālumā (65:69) un varēja tikt vēl tuvāk, taču pēc Gulbja metiena bumba ilgi lēkāja pa stīpu un grozā tomēr neiekrita.

Okorna padotie vēlreiz tika pie desmit punktu pārsvara, taču iespējas noslēgt pirmo maču ar tik komfortablu pārsvaru neizmantoja. Pēdējos četrus punktus guva Kaufmanis un Vašpuns, panākot savai komandai daudz cerīgāko sešu punktu deficītu – 75:69.

Atbildes spēle svētdien risināsies Ventspilī (tās tiešraide būs skatāma Sportacentrs.com TV), bet komanda, kura uzvarēs divus spēļu summā, nonāks pamatturnīra D grupā, , kur sacentīsies ar Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas “Bešiktaš” (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas “Neptūnas” (Lietuva), Brindisi “Happy Casa” (Itālija) un Saragosas “Tecnyconta” (Spānija), kā arī "Fribourg Olympic" (Šveice) un "Telekom Baskets Bonn" (Vācija) kvalifikācijas pāra uzvarētāju. Savukārt pāra zaudētāji dosies uz FIBA Eiropas kausu, kur pirmā posma apakšgrupā spēlēs pret "Z-Mobile Prishtina" (Kosova), APOEL (Kipra) un "meti Bayeruth" (Vācija) komandām.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    AN 27.09.2019, 12:25:56

    Vai svētdien skanēs avārijas sirēnas, kad uzbruks ungāri?

  • -3
    keda 27.09.2019, 13:16:44

    es personīgi ceru, ka nē :D Tas tak ir stulbums, lai gan ir lietojuši visādu valstu fani tādas.

  • -3
    Barons.. 27.09.2019, 12:59:45

    Katers ir dabut to,ko pelnijs.
    (Pa Vācisk-Jedem das Seine).Le zinat.

  • -3
    keda 27.09.2019, 13:17:16

    Tavs Zaķkungs tāds nemanāms pagaidām, vas es los ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: