Ventspils Futbola akadēmijas 2007.-2009.gadā dzimušie futbolisti piedalījās Latvijas Futbola federācijas rīkotajā Zēnu futbola festivālā, kas ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, un izcīnīja otro vietu.

Šis prestižais miničempionāts katru gadu tradicionāli norisinās Salacgrīvā, un visas Eiropas mērogā tas ir unikāls ar to, ka futbola klubus pārstāvošās komandas turnīrā piedalās ar trīs vecuma grupu komandām – U10, U11 un U12 –, bet punkti kopvērtējumā tiek skaitīti par visām trīs vecuma grupām kopā. Aizvadītajā gadā Ventspils FA komanda ļoti dramatiskā cīņā kļuva par uzvarētājiem B grupas konkurencē un izcīnīja tiesības atgriezties A grupā, kas vēsturiski ieguvusi neoficiālo Čempionu līgas nosaukumu. Šogad akadēmijas jaunākos puišus cīņā veda treneri Aleksejs Medvedevs (U10) un Sergejs Tidenbergs (U11), bet U12 komandas treneri Aleksandru Žižmanovu aizvietoja pats akadēmijas direktors Aleksandrs Kohans.

Jau pirmajā spēļu dienā Ventspils futbolistus sagaidīja cīņa pret FK Tukums 2000/TSS, kuri aizvadītajā gadā A grupas spēlēs guva visvairāk vārtu, taču kopvērtējumā palika otrie. Tukumnieki allaž bijuši ļoti bīstami pretinieki, taču šajā reizē mazie ventspilnieki ar savu uzdevumu tika galā sekmīgi, gūstot uzvaras visās trīs vecuma grupās ar rezultātu 4:3 (U10), 3:1 (U11) un 1:0 (U12).

Otrajā spēļu dienā FA Ventspils audzēkņi katrā vecuma grupā aizvadīja divas spēles. Pirmie mūsu puišiem pretī stājās pērnā gada čempioni BFC Daugavpils. Abu klubu spēlētāji U10 vecuma grupā agrāk vēl nebija tikušies, un pirmā spēle padevās tiešām dramatiska. Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet teritoriālais pārsvars piederēja Ventspils komandai. Tomēr otrajā puslaikā čempioni sasparojās un pārņēma iniciatīvu, mača izskaņā gūstot divus vārtus. Arī U11 vecuma grupas spēles rezultāts nebija mūsējiem par labu (0:2), un tikai U12 puikas ar rezultātu 3:2 pierādīja, ka čempioni BFC Daugavpils nav neuzvarami.

Pēcpusdienā visām trim Ventspils FA komandām pretī stājās spēcīgais SK Super Nova, ar kuru cīņas iznākums vienmēr ir bijis grūti prognozējams. Rezultāti vecuma grupās bija atšķirīgi – uzvara U11 grupā (2:0), neizšķirts U10 grupā (0:0) un zaudējums U12 grupā (1:2). Tādējādi festivāla trešo dienu FA Ventspils uzsāka, pavisam negaidīti kopvērtējumā atrodoties augstajā otrajā vietā un tikai par 2 punktiem atpaliekot no līderiem – BFC Daugavpils. Tomēr tuvākie sekotāji – Super Nova un Valmiera Glass/ViA – cieši mina uz papēžiem.

Intrigai vajadzēja atrisināties pēc nākamās spēļu sērijas, kurā Ventspils futbolistiem pretī stājās ļoti labi pazīstams un vienmēr draudīgs pretinieks – Liepājas FS. Kaut gan Ventspils U12 spēlētāji šajā reizē piekāpās ar rezultātu 0:1, neveiksmi ar uzviju kompensēja jaunākie spēlētāji, nodemonstrējot savu pārsvaru pār liepājniekiem ar rezultātiem 3:0 (U10) un 8:0 (U11). Pēdējā maču sērijā Ventspils FA puišiem pretī stājās valmierieši, un čempionāta intriga sasniedza visaugstāko punktu. Abām komandām šīs bija spēles uz dzīvību vai nāvi: neveiksmes gadījumā valmieriešiem draudēja izkrišana no Čempionu līgas, savukārt ventspilnieki pie labvēlīgiem apstākļiem vēl saglabāja izredzes kopvērtējumā pārspēt BFC Daugavpils. Ventspils jaunie futbolisti izdarīja visu iespējamo, lai kļūtu par čempioniem – uzvarēja visās trīs vecuma grupās, turklāt ar graujošiem 4:0 (U10 un U11) un 6:0 (U12)!Taču…

Kopvērtējumā Ventspils FA puiši ieguva tieši tikpat punktu, cik iepriekšējā gada čempioni dauagvpilieši, Taču, kā paredzēja sacensību reglaments, šādās situācijās augstāka vieta tiek piešķirta komandai, kura guvusi vairāk punktu savstarpējās spēlēs. Tieši tādēļ Daugavpils jaunieši atkal kļuva par Zēnu futbola festivāla uzvarētājiem, bet ventspilniekiem līdz uzvarai pietrūka tikai viena punkta. Tā kā jaunie ventspilnieki ne vien saglabāja tiesības arī nākamajā gadā spēlēt Čempionu līgā, bet arī pārveda mājās sudraba kausu!

Vēl vairāk, U10 komandas spēlētājs Aleksandrs Terentjevs savā vecuma grupā tika atzīts par festivāla labāko aizsargu, bet Amins Mukajevs – par labāko vārtsargu U11 vecuma grupā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 13.06.2019, 15:55:37

    Malacīši!)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: