Ogrē notika starptautiskās vieglatlētikas sacensībās Rīgas kausi, kurās piedalījās vairāki Ventspils Olimpiskās vienības sportisti - Lauma Grīva, Māra Grīva, Rūta Kate Lasmane, Jānis Leitis, Jānis Svens Grīva, Gundega Grīva, Madara Palameika un Rolands Štrobinders.

Tāllēkšanā dāmām jau vienā no pirmajiem lēcieniem 6.41m aizlēca Māra Grīva un izcīnīja pirmo vietu. Lauma Grīva 6.29m un trešā vieta, bet Rūta Lasmane ar jaunu personisko rekordu 6.07m ieguva 7. vietu.

Vīru 400 metru skrējienā konkurentiem cerību neatstāja pasaules rekordists telpās Karols Zalevskis no Polijas, kura rezultāts bija 45.85 sekundes. Otro vietu ar 46.23 sekundēm izcīnīja Jānis Leitis.

Šķēpmešanā dāmām otrā palika Latvijas rekordiste Madara Palameika. Viņa vien pēdējā, sestajā, mēģinājumā šķēpu beidzot raidīja tālāk par 60m, tomēr tāpat ar to bija astoņus centimetrus par īsu, lai apsteigtu uzvaru ar rezultātu 60.80m guvušo amerikānieti Arianu Insu. Šķēpmešanā vīriešiem otro vietu ar rezultātu 82.36m izcīnīja Rolands Štrobinders. Pirmo vietu izcīnīja vācietis Bernhards Zaiferts, kurš šķēpu aizmeta 84.86m tālu.

Jāatgādina, ka šobrīd četri mūsu sportisti Arnis Rumbenieks, Ruslans Smolonskis (abi 50km soļošanā), Madara Palameika un Rolands Štrobinders (abi šķēpmešanā) ir izpildījuši pasaules čempionāta normatīvus, kas no 27.septembra līdz 6.oktobrim notiks Dohā, Katarā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 06.06.2019, 06:41:59

    Māsas kā vienmēr,tur savu līmeni,bet brālim šogad nu galīgi šķēps neklausa...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: