Vācijas pilsētā Štolberga risinājās atklātais Eiropas čempionāts svarbumbu celšanā, kurā Latvijas komandas 14 atlētu skaitā bija arī Ventspils Atlanta pārstāvji Artūrs Tančins un Vasilijs Giņko.

Sacensībās piedalījās gandrīz 400 sportisti no 25 valstīm, bet kopā ar Eiropas valstu pārstāvjiem startēja arī sportisti no Kanādas un Austrālijas.

Artūrs Tančins vecuma grupā 50-54 gadi, svaru kategorijā līdz 85 kg un kļuva ar uzvarētāju divās disciplīnās. Sākumā viņš parādīja labāko rezultātu garajā ciklā, nofiksējot 57 pacelšanas ar divām 24kg svarbumbām, bet pēc tam divcīņā pacēla šīs svarbumbas 104 reizes grūšanā un 157 reizes raušanā.

Vasīlijs Giņko izcīnīja čempionu titulu garajā ciklā absolūtajā svaru kategorijā virs 85 kg (vecuma grupa 45-49 gadi), paceļot divas 24kg bumbas 105 reizes.

Mūsu sportisti tāpat startēja izlases sastāvā komandu stafetēs. Komandā ir četri dalībnieki, kuri cits pēc cita ceļ bumbas trīs minūtes, tātad kopējais sacensību laiks ir 12 minūtes. Tā kā komandas mēdz dažādā secībā iesaistīt cīņās savus spēcīgākos sportistus, rezultāti mēdz ļoti ātri mainīties. Šoreiz finišā labākais rezultāts bija tieši Latvijas kvartetam ar ventspilniekiem sastāvā, kas palīdzēja tikt pie uzvaras divās veterānu stafetēs - grūšanā un garajā ciklā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    *** 05.06.2019, 16:46:10

    Ventas Balss, lūdzu, iztulkojiet šo teikumu - " Artūrs Tančins vecuma grupā 50-54 gadi, svaru kategorijā līdz 85 kg un kļuva ar uzvarētāju divās disciplīnās."

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: