No 1. līdz 8.jūnijam Fidžī pilsētā Suvā notiks Pasaules čempionāts svarcelšanā junioriem, kurā trenera Eduarda Andruškēviča vadībā piedalīsies Ventspils olimpiskās vienības sportists Ritvars Suharevs.

Pagājušajā gadā U20 pasaules čempionātā Ritvars Suharevs, startējot vēl svara kategorijā līdz 77 kg, pārliecinoši izcīnīja uzvaru, summā paceļot 336 kg (156+180) un tuvākos sekotājus – irāni Hoseinu Soltani un armēni Rafiku Harutjunjanu –apsteidzot par desmit un 12 kilogramiem. Interesanti, ka arī abi šie atlēti startēs pasaules čempionātā Suvā, tieši tāpat pirms mačiem mērķējot uz nedaudz zemāku rezultātu, nekā plāno pacelt Ritvars.

Ventspils olimpiskās vienības pārstāvis pirms mačiem orientējas uz 350 kg pacelšanu summā (abi pagājušā gada konkurenti – uz 340), bet augstākā prognoze šobrīd ir amerikānim Harisonam Maurusam, kurš tēmē uz 357 kg. Protams, šādi rezultāti ir aptuveni, bet maču laikā korekcijas iespējamas gan uz vienu, gan otru pusi. Suhareva gadījumā, protams, jācer, ka rezultāts būs augstāks. Amerikānis pieteicis summu, ko spēja savākt pagājušā gada pieaugušo čempionātā (svara kategorijā līdz 81 kg 6. vieta; Suharevam ar 344 kg 11. vieta), bet Ritvars prognozēs bijis piesardzīgāks, jo jau šogad cēlis vairāk.

Aprīļa sākumā Gruzijā notikušajā Eiropas čempionātā viņš summā pacēla 354 kg – 162 raušanā, 192 grūšanā. Tas ļāva gan labot Eiropas junioru rekordus, gan tikt pie bronzas medaļas, taču personīgais rekords labots netika, jo summā tas ir 360 kg (sasniegts Eiropas junioru čempionātā, svara kategorijā līdz 85 kg). Par gadu jaunākais Mauruss pagājušā gada junioru pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu (344 kg), taču viņš ir no tiem atlētiem, ka svara kategoriju maiņu izmantoja, pārceļoties uz zemāku – no 85 uz 81 kg. Šajā svara kategorijā spēcīgākie atlēti, starp kuriem ir arī Suharevs, uz paaugstinājuma izies 4. jūnijā plkst. 7 pēc Latvijas laika.

Gatavojoties sezonas turpinājumam, Suharevs kopā ar Rebeku Kohu, Artūru Plēsnieku un treneri Eduardu Andruškeviču aizvadīja treniņnometni Turcijā, bet, atgriežoties no tās, sekmīgi startēja Latvijas junioru čempionātā. Sacensības risinājās Daugavpilī, un tieši ventspilnieks tajās sasniedza augstvērtīgāko rezultātu. Tiesa, uzvarai pietika ar krietni zemāku rezultātu, nekā būs nepieciešams Suvā. Raušanā viņš pacēla 153, bet grūšanā – 190 kilogramus, kas summā deva 343 kilogramus un 410,73 punktus pēc Sinklera tabulas.

Tuvu Ritvara rādītājiem Daugavpilī bija Armands Mežinskis, kurš arī sasniedza jaunus Latvijas rekordus U20 vecuma grupā. Par vairāk nekā desmit kilogramiem smagākais Mežinskis raušanā pacēla 150 kilogramus, bet grūšanā – 186 kilogramus, summā tiekot pie 336 kg un 390,22 punktiem pēc Sinklera tabulas. Meitenēm pārliecinošu uzvaru izcīnīja Daniela Ivanova.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā pasaules junioru čempionātā triumfēja arī ventspilniece Rebeka Koha, taču viņai vecums vairs neļauj startēt šajos mačos, jo sportiste nesen nosvinēja 21. dzimšanas dienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: