Šodien futbola Virslīgas piektās kārtas maču aizvadīs FK Ventspils komanda, kas savā laukumā uzņems BFC Daugavpils futbolistus, turklāt tā būs šosezon pirmā spēle Latvijā, kas tika aizvadīta uz dabiskā zāliena.

Pagājušajā gadā Virslīgas sezona tika sākta pāris nedēļu vēlāk un arī pirmais mačs uz dabiskā zāliena risinājās vēlāk – 15. aprīlī ventspilnieki uzņēma Liepāju un spēlēja neizšķirti 1:1. Šoreiz Ventspilī ieradīsies BFC Daugavpils, kas pēc nelielas pauzes atgriezies Virslīgā un kura rēķinā trīs mačos ir trīs punkti. Daugavpilieši jauno sezonu sāka ļoti veiksmīgi, pirmajā mačā savā laukumā ar 1:0 pieveicot komandu Metta/LU, bet iepriekšējā kārtā krietni tika pamocīti čempioni no Riga FC, kas svinēja minimālu uzvaru. Jāpiebilst gan, ka vārti pret Mettu pirmajā mačā Daugavpilij, kuras rindās netrūkst dažādu valstu leģionāru, joprojām ir šosezon vienīgie. Savukārt ventspilnieki guvuši sešus vārtus, kas ir otrais labākais uzbrukums (RFS 9 vārti), taču arī četras reizes ielaiduši paši. Pēdējo reizi abi šie statistikas rādītāji tika izmainīti pagājušās nedēļas nogalē, kad Ventspils viesojās Valmierā un nospēlēja neizšķirti 1:1.

Ventspilniekiem un vidzemniekiem tagad ir pa septiņiem punktiem, kas ļauj dalīt trešo vietu, bet čempionāta līderi ar 12 punktiem ir RFS spēlētāji. Savukārt Daugavpils pēc četrām Virslīgas spēļu dienām ir viena no četrām komandām ar trim punktiem – tikpat ir arī Spartakam, Jelgavai un Liepājai.

Komandas galvenais treneris Dejans Vukičevičs, runājot par gaidāmo spēli, atzīst, ka vieglu pastaigu neviens negaida, tomēr ļoti cer sarūpēt līdzjutējiem kārtīgus svētkus: «Mēs atgriežamies centrālajā stadionā, paveikts liels darbs, lai tas būtu iespējams, un ar to arī apsveicu visus FK Ventspils līdzjutējus. Izdarīsim visu, lai pirmais mačs uz dabīgās zāles būtu svētki visiem dzeltenzilajiem!» Zināms, ka Ventspilij šajā mačā nevarēs palīdzēt portugāļu pussargs Amansiu Fortešs, kurš pametis komandu. Spēlētāja došanos prom klubs vēl nekomentē, toties FK Liepāja ziņo, ka pussargs no jūnija, kad atkal sāksies pāreju laiks, pārstāvēs šo komandu.

Nākamajās divās Virslīgas kārtās Ventspili gaida cīņa ar abiem Rīgas lielklubiem – 14. aprīlī jāviesojas pie Riga FC, bet 24. aprīlī jāuzņem RFS. Pirmais aplis tiks noslēgts ar Kurzemes derbiju, turklāt sezonas pirmā tikšanās ar liepājniekiem 28. aprīlī risināsies Ventas krastos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Guntars Shenfelds 10.04.2019, 21:57:04

    Sezonas sākumā nopriecājos par kalendāru,kas FK Ventspilij bija visai izdevīgs,lai veiksmīgi ieietu čempionāta ritmā.Pirmās piecas spēles ar komandām,kuras it kā neskaitījās medaļu kandidātes.Tātad,kas varēja būt labāks,lai krātu punktus un 1.riņķa noslēgumā pilnā gatavībā tiktos ar tuvākiem konkurentiem.Pat murgainos sapņos nerādījās,ka šajās spēlēs zaudēsim 7!!! punktus.Diemžēl izskatās tā ,ka ar tuvākajiem konkurentiem esam izspēlējuši un palikušas trīs spēles ar medaļu pretendentiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: