Būvējot Ledus halli, par mērķi tika izvirzīts nodrošināt Ventspils iedzīvotājiem iespēju slidot, bet tagad situācija ir krasi mainījusies un hallē valda olimpisko sporta veidu pārstāvji.

Kā atklāja Ledus halles pārvaldnieks Ainars Zablovskis, situācija pirms diviem gadiem bijusi pilnīgi citāda, jo slidot nākuši aptuveni 100 cilvēku, bet tagad šis rādītājs ir tikai 30.

«To var izskaidrot ar ziemas sporta veidu attīstību, jo, piemēram, tie jaunieši, kas nāktu vienkārši tāpat paslidot, tagad trenējas hokejā, šorttrekā vai daiļslidošanā. Jauno hokejistu skaits divu gadu laikā pieaudzis pat vairāk nekā divas reizes. Tāpat notiek arī sacensības šajos sporta veidos un čempionāti, kuros iesaistīts plašs skaits interesentu, kas noteikti atsaucas arī uz slidotāju daudzumu. Katrā sporta veidā iesaistītajiem cilvēkiem ir arī savas ambīcijas un mērķi, un darbs tiek organizēts ar skatu nākotnē un atbilstošas struktūras izveidē,» iemeslus min Zablovskis.

Tomēr nav arī tā, ka slidošana būtu atstāta novārtā un nebūtu vajadzīga. Jau vairākus gadus pašvaldība pie mums nodrošina skolēnu apmācību slidošanā. Treneris Normunds Lācis uzsver, ka šāda veida aktivitātes ir nepieciešamas un vajadzīgas: «Slidotapmācība notiek 1.–4. klašu skolēniem, bet, ja atnāk arī kāds vecāks skolēns, tad, protams, viņš netiek dzīts projām. Apmācības pie manis notiek sestdienās plkst. 9.30 un 10.45 divās grupās, un tās apmeklē vairāku skolu audzēkņi. Lielāka apmeklētība ir otrajā grupā, uz kuru mēdz ierasties pat 50 un vairāk bērnu, bet nodarbību, kas notiek agrāk, apmeklē vidēji 20 audzēkņi. Ir arī skolas, kurās slidotapmācība notiek sporta stundu laikā, tā ka bērniem ir visas iespējas apgūt šo prasmi.»

Nevienmērīgs ir arī halles noslogojums, jo loģiski, ka darbdienu rītos pieprasījums ir salīdzinoši zems, bet vakaros ledus vērtība ir krietni augstāka. «Tā tas ir un būs, tas nav nekas neparasts, jo pa dienu cilvēki strādā vai mācās, tāpēc pieprasījums pēc ledus nav tik liels kā darbdienu vakaros vai brīvdienās, kad notiek dažādi pasākumi un sacensības,» atklāj Zablovskis.

«Tāpat jāsaka liels paldies Ventspils domei, kas palīdz mums ar dotācijām, jo citādi Ledus halles darbība būtu grūti iedomājama. Vienas ledus laukuma stundas izmaksas, kā aprēķinājuši mūsu ekonomisti, ir 94 lati,» atklāj pārvaldnieks.

«Par tādu summu ledu pārdot ir ļoti grūti, it sevišķi rīta stundās, tāpēc līdz plkst. 15 ledus laukuma izcenojumi ir zemāki, jo pieprasījums arī ir zems. Tāpēc ir nosacītas cenu atšķirības, kas atsaucas arī uz publiskās slidošanas laikiem. Uzreiz gan piebildīšu, ka, apskatot citu ledus haļļu izcenojumus, cenas pie mums ir vienas no zemākajām. Tāda ir pašreizējā situācija, jo, lai ar publisko slidošanu mēs varētu atpelnīt ledus laukuma izmaksas, ejošajos laikos jāierodas vismaz 40 slidot gribētājiem. Mums ir viena halle, tāpēc jācenšas, lai varētu nodrošināt ledus laikus un iespējas atpūsties vai trenēties visiem interesentiem,» tā Zablovskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: