Ventspils Augstskolas basketbolisti LBL 2 astotdaļfināla atbildes mačā savā laukumā revanšējās LU/BS Rīga komandai un uzvarēja arī divu spēļu summā, tā sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu.

Ventspilnieki pirmajā mačā Rīgā labi aizvadīja cīņas ievadu, taču pagalam nesekmīgas bija spēles beigas – garām aizmesti metieni, neveiksmīgi noteikumi pārkāpumu un galu galā bija jāsamierinās ar zaudējumu 69:72.

Protams, trīs punktu deficīts pilnīgi noteikti ir atspēlējams un pie šī plāna īstenošanas VeA ķērās jau no atbildes mača pirmajām sekundēm.

Jāsaka, ka spēle notika lieliskā atmosfērā, jo, atsaucoties Basketbola kluba Ventspils un VeA komandas aicinājumam uz maču bija ieradušies atbalstītāju pulciņi no pilsētas skolām. Viņi ne tikai bija ieradušies, bet arī skaļi atbalstīja, turklāt skolu karsējiem talkā nāca arī fanu klubs A sektors. Klusuma zālē nebija ne mirkli un arī komandas rūpējās par aizraujošu scenāriju.

VeA ātri tika pie četru, bet pēc tam arī sešu punktu pārsvara, taču atrauties vēl tālāk nesanāca un arī noturēt šo pārsvaru viesi neļāva, ceturtdaļas vidū pārņemot vadību. LU jaunajai maiņai labi veicās ar metieniem no tālās distances, bet, tieši pateicoties tiem, pirmās desmit minūtes izskaņā pie +9 jau tika mājinieki. Pēc pirmās ceturtdaļas VeA bija plusi gan šajā spēlē, gan divu summā – 28:22 un +3. Otrās ceturtdaļas ievadā ventspilnieki tika pie septiņu punktu pārsvara, taču viesu trīs tālmetieni drīz vien atjaunoja neizšķirtu. Puslaiku ar viena metiena pārsvaru tomēr noslēdza Matīsa Graudiņa padotie, kuriem divu spēļu summā gan bija -1.

Otrā puslaika ievads mājiniekiem padevās pagalam neveiksmīgs un ceturtdaļas vidū komandai jau bija sešu punktu deficīts (50:56), ko līdz mazajam pārtraukumam izdevās likvidēt. Pēdējās minūtes sākumā Vlads Mikuļskis atkal izvirzīja vadībā mājiniekus, bet vēl pēc brīža Kārļa Bērziņa tālmetiens ļāva panākt līdzsvaru abu maču kopvērtējumā. Kad spēlēt bija atlicis precīzi trīs minūtes, jau šķita, ka LU/BS Rīga spēlētāji ir salauzti, jo tablo rādīja ļoti patīkamo 75:67. 20 sekundes vēlāk pavisam nelaikā VeA nāca rīdzinieku tālmetiens, bet 71 sekundi līdz pamatlaika beigām viesi arī varēja atgūt vadību sērijā, tomēr netrāpīja soda metienu – 77:74 ventspilnieku labā.

Mājinieku uzbrukums nebija sekmīgs, ar to pašu atbildēja viesi, bet piecas sekundes līdz mača beigās Mikuļskis izskrūvējās caur sāncenšu aizsardzību un bija precīzs no groza apakšas.

LU/BS Rīga pēdējie mēģinājumi nebija sekmīgi un līdz ar to dramatiskā cīņā un teicamā atmosfērā VeA svinēja uzvaru ar piecu punktu pārsvaru, kas divu spēļu summā nozīmēja uzvaru 148:146!

Pa 20 punktiem uzvarētājiem sameta Ričards Vitoļskis un Mikuļskis, kura rēķinā arī 11 atlēkušās bumbas.

Ceturtdaļfinālā komandu gaida cīņa ar regulārās sezonas otrās vietas ieguvējiem BK Jelgava/LLU spēlētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: