Jaunais Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs nosaucies 28 futbolistus, kas pretendēs uz vietu izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos pret Ziemeļmaķedoniju un Poliju.

No 28 futbolistiem 17 pārstāv Virslīgu un starp viņiem ir arī Ventspils pussargs Jevgeņijs Kazačoks, kuram tā ir atgriešanās izlasē. 23 gadus vecas futbolists piedalījies piecos Latvijas nacionālās komandas mačos, bet Ventspils rindās debitējā aizvadītās nedēļas nogalē, palīdzot komandai sezonu sākt ar uzvaru 2:1 pret Spartaku.

Pagājušajā sezonā ventspilnieku rindās bija pat četri futbolisti, kas tika saukti uz izlasi, taču šajā pavasarī sastāvā vairs nav neviena no viņiem. Komandas galvenais treneris Dejans Vukičevičs pirms čempionāta pirmās spēles izteicās, ka tieši Kazažoks ir tas, kuram pirmajam būtu jāatgriežas valstsvienībā, kas nu ir noticis patiešām ātri. Tiesa, spēlētājam vēl jāpierāda sevi un jātiek sastāvā, kas dosies uz spēlēm.

Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs 21. martā, izbraukumā spēkojoties pret Ziemeļmaķedoniju, bet trīs dienas vēlāk viesos mačs pret Polijas izlasi. Pēc pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm izlase atkal vienkopus pulcēsies jūnijā, kad Daugavas stadionā Rīgā uzņems Izraēlu (7. jūnijs) un Slovēniju (10. jūnijs). Vēl Latvijas izlases apakšgrupā spēlē Austrija, ar kuru 6. septembrī izbraukumā komanda noslēgs atlases sacensību pirmo apli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: