UEFA sākusi izmeklēšanu par aizdomīgu FK Ventspils pārbaudes spēli Spānijā pret Norvēģijas otrās spēcīgākās līgas klubu Jerv, kas mača galotnē izrāva uzvaru 1:0, ziņo Norvēģijas medijs Bergensavisen.

Runas par to, ka spēles rezultāts varētu būt ietekmēts, sākās jau mača izskaņā, jo notika aizdomīgas koeficientu svārstības, kas lika domāt, ka uzvaru pēdējās minūtēs būtu jāizrauj Jerv. Tā arī notika – 89. minūtē norvēģi beidzot pārvērta vārtu guvumā vienu no savām daudzajām iespējām, kas turklāt bija izveidojušās pavisam īsā laika sprīdī. Norvēģijas medijs Bergensavisen raksta, ka īsu brīdi pirms vārtu guvuma totalizatoru kantoros veiktas lielas likmes uz Jerv uzvaru mačā.

«Spēles karstumā šķita, ka Ventspils visiem spēlētājiem liek doties uzbrukumā, lai izcīnītu uzvaru. Tas ļāva mums pēdējās minūtēs tikt pie sešām labām iespējām un izgājieniem pret vārtsargu. Spēles tiesnešiem to vajadzētu norādīt UEFA kā vienu no iemesliem, kas liecina par sarunātu maču,» izsakās Jerv galvenais treneris Arni Sandstē. Bergensavisen arī ziņo, ka norvēģu klubs saņēmis apstiprinājumu, ka pārbaudes spēle ar Ventspili tiešām atzīta par aizdomīgu un sākta izmeklēšana.

Ventspils preses sekretārs Mihails Koroļovs dīvainības mača izskaņā saista ar ļoti jauno un nepieredzējušo komandas sastāvu: «Laukumā devās spēlētāji, kurus var pieskaitīt komandas otrajam, vai pat trešajam sastāvam, starp kuriem bija daudz gados jaunu futbolistu, jo jau nākamajā dienā pamatsastāvam bija paredzēta pārbaudes spēle ar Norvēģijas vicečempionu Molde. Spēles beigās bija vairāki bīstami momenti, ar kuriem mūsu jaunais vārtsargs tika galā. Es neredzu te nekādu problēmu, tie ir nepamatoti apgalvojumi.»

Informāciju, ka UEFA sākusi izmeklēt šo spēli, apstiprināja arī Norvēģijas Futbola asociācija, turklāt to nenoliedz arī Latvijas Futbola federācija. "Pēdējā laikā daudz runājam par tīru spēli, kur ietilpst arī cīņa pret nelikumīgu rezultātu ietekmēšanu. Esam saņēmuši signālus baumu līmenī, vairāk gan no publiskās telpas, ka pieminētajā spēlē notikusi manipulācija ar rezultātu. Ņemot vērā, ka šis mačs nav bijis mūsu kompetencē, viss, ko esam darījuši, ir lūguši UEFA šai spēlei pievērst uzmanību un pēcāk sniegt mums informāciju, vai tiešām ir bijusi manipulācija ar rezultātu," skaidro LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. .

Viņš noskatījies šī mača pēdējās desmit minūtes, tomēr pilna iespaida iegūšanai esot jānoskatās visa spēle, turklāt viņš neesot eksperts, lai šādos jautājumos izdarītu secinājumus: "Šobrīd cilvēkiem, kuri vēroja šo spēli, vienkārši ir aizdomas. Uz aizdomu pamata sankcijas nevar tikt piemērotas. Ir svarīgi iegūt visus faktus, ja patiešām šīs spēles rezultāts tika iegūts nelikumīgi. Ja tiešām kāda vaina tiks pierādīta, vairs nebūs būtiski, kādā līmenī mačs tika aizvadīts, jo sekos sankcijas," uzsvēra Pukinsks, piebilstot, ka LFF piemēros sankcijas jebkuram Latvijas klubam, ja pierādīsies, ka tas bijis iesaistīts maču sarunāšanā.

Ventspilnieki maču pret Jerv sāka ar Kudrjavcevu, Soni, Ļotčikovu, Eliu, Stugli, Alfu, Kokini, Vomi, Svārupu, Tālbergu, Burikinu, bet uz maiņu laukumā devās jaunais vārtsargs Orols, kurš arī bija glābējs vairās mača beigu epizodēs, Mamā, Neziri, Neilands un Dusalijevs.

Šodien pulksten 18 Ventspils organizē jau tradicionālo pirmssezonas tikšanos ar līdzjutējiem, kas notiks Ledus halles kafejnīcā.

Ventspils un Jerv spēles momenti

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    keda 05.03.2019, 13:05:05

    Nu teicami.. cerams, tas prezidents nenolaidīs kluba vārdu podā un pēc tam lepni paceltu galvu nenotīsies citur sūdus vārīt :(
    Ļoti ceru, ka līdz kaut kādām diskvalifikācijām un citiem sodiem te nenonāks.

  • 0
    еs 05.03.2019, 15:31:22

    Šajā saistībā loģisks liekas jautājums: vai Ventspils amatieru komanda (VeA vai pilsētas čempionāta izlase) šogad plāno piedalīties 2.līgā?

  • -4
    Latvija pāri visām! 05.03.2019, 16:59:49

    aizdomīgas koeficientu svārstības,
    ----
    Tad vajag aizliegt visus šos koeficientus nafig.

  • 0
    karlito 05.03.2019, 19:54:20

    Nu lai jau UEFA izmeklē,varbūt nekā šajā visā nav....
    Pat negribas domāt,ka kāds Ventspils klubā varētu būt tāds kretīns,lai ar kaut ko tādu nodarboties..

  • -2
    Latvija pāri visām! 05.03.2019, 20:45:29

    Domāju ka nekā tāda tur nav.
    Pēc spēles loģikas jaunie parbaudes spēlē var aizrauties ar uzbrukumu, īpaši spēles beigās pie 0:0.
    Nav jau čempionāts, punkti nav jāskaita.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: