Bijušie Latvijas hokeja izlases spēlētāji un vienaudži Juris Klodāns un Oļegs Sorokins palīdzēs celt Ventspils hokeju un darbosies arī pie hokeja piramīdas veidošanas.

Apskati foto no Venta 2002 treniņa

«Interese par hokeju mūsu pilsētā ir strauji augusi. Pēdējo divu gadu laikā audzēkņu skaits pieaudzis pat vairāk nekā divas reizes un nu jau sasniedzis 150,» situāciju hokeja klubā Venta 2002 komentē tās valdes loceklis Uldis Kristiņš. «Tāpēc bija nepieciešama zinošu speciālistu piesaiste, lai mēs sekmīgi varētu turpināt iesākto darbu. Ar esošajiem treneru resursiem nevarējām nodrošināt piecu grupu darbību un visu grupu attīstību, tāpēc meklējām un atradām strādāt gribošus cilvēkus ar milzīgu pieredzi Latvijas hokeja virtuvē. To mums palīdzēja izveidot mūsu pašvaldība, kura papildus dotē vienu pedagoga vienību,» atklāj Kristiņš.

Lieki piebilst, ka aicinātie speciālisti Latvijas hokeja aprindās ir labi zināmi un pierādījuši sevi kā izcili spēlētāji un personības. Jura Klodāna vārtu cementēšana 1997. gada Pasaules čempionātā mačā pret Kanādu (3:3) plašākus komentārus neprasa. Klodāns jaunos vārtsargus trenē jau trešo mēnesi un ir izpelnījies arī atzinīgus vārdus no mūsu hokeja trenera Normunda Lāča.

«Tas noteikti ir ļoti vērtīgi, ka treneru rindas papildinājis tiešām augstas klases vārtsargu treneris. Klodāna piesaiste ir liels pluss, jo mums kādu laiku nebija trenera, kurš atsevišķi darbotos tieši ar vārtsargiem. Lai mēs varētu strādāt par visiem 100%, treneru kolektīvam bija nepieciešams papildinājums,» tā Lācis.

Oļegs Sorokins Latvijas valstsvienībā aizvadījis vairāk nekā 100 spēles un šo sezonu pavada Itālijas 2. līgas klubāBroncos, pēc kuras plāno arī aktīvajām hokejista gaitām teikt ardievas. «Sadarbība ar Oļegu mums vēl ir sarunu līmenī, lielāka skaidrība būs pēc sezonas beigām aprīlī, kad tiksimies klātienē un izrunāsim visus jautājumus,» atklāj Kristiņš.

Lācis piebilda, ka Sorokins vispirms jāsagaida Latvijā – tad arī redzēs, vai un kāda izvērtīsies sadarbība. «Tas ir kluba vadības jautājums, zinu, ka abām pusēm ir interese un sava vīzija, bet neskriesim notikumiem pa priekšu.» 

Laikrakstā Ventas Balss lasiet arī Jura Klodāna un Oļega Sorokina komentārus

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: