Šonedēļ novada domes sēdē deputāti lems par kredīta ņemšanu transporta iegādei.

Valsts kasē paredzēti 2 miljoni latu, ko pašvaldībām aizdot transporta iegādei un pirmpirkumu tiesību izmantošanai. Ventspils novada dome plāno rīkoties, piesakoties šim kredītam. Kas paspēs pieteikt savas prasības uz pirmajām kredītpadomes sēdēm, tie arī dabūs finansējumu, bet pārējie var palikt bešā. Pie tam kredītprocenti šajā brīdī ir «superizdevīgi» – 1,48%, vērtē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Finanšu komiteja lēmusi rosināt deputātus ņemt kredītu līdz Ls 175 000, un rēķinājusi, ka par to varēs iegādāties divus traktorus un līdz septiņām dažāda veida automašīnām. Tajā skaitā varētu būt viena vai divas vieglās automašīnas, viens neliels autobusiņš, bet komunālo speciālistu vajadzībām – auto ar kravas kasti jeb tā sauktie bulciņvāģi. Gan to, kādas transporta vienības iegādāties, gan arī kredīta summa ir vēl apspriežams jautājums, norāda Mucenieks. Viņš izpētījis, ka arī citas pašvaldības ir sarosījušās, un, piemēram, Jelgava prasīs kredītu septiņu džipu iegādei.      

Mucenieka vērtējumā novadā būtu nepieciešama komunālā tehnika, transports divām vai trim pārvaldēm (pamatā komunālās saimniecības darbiniekiem), viena transporta vienība Izglītības pārvaldei un Kultūras nodaļai, viena – Komunālajai nodaļai un būvvaldei, kā arī automašīna informācijas un tehnoloģiju speciālistam.

Mucenieks uzsver, ka pašvaldība par sava budžeta līdzekļiem nevienu mašīnu nopirkt nevar atļauties. Pēdējos desmit gados pagastos nav pirkta traktortehnika, bet jauns vieglais auto pēdējoreiz iegādāts 2008. gadā. «Protams, varam neko nepirkt ne šajā gadā, ne nākamajā, bet tad varam nonākt situācijā, kad vienā gadā būs jāpērk 10 vai 15 transporta vienības, un tad, iespējams, šādi līdzekļi nebūs pieejami,» skaidro novada domes priekšsēdētājs.  

Novadam pārņemot pagastu pārvalžu autoparku, pašvaldība gadā līzinga maksājumiem tērējusi aptuveni Ls 60 000 gadā, šobrīd līzinga maksājumu summa ir nokritusi līdz aptuveni Ls 40 000, bet nākamajā gadā būs izpirktas vēl trīs automašīnas. Lētākās līzingā pirktās automašīnas atlikusī summa ir Ls 1700, bet dārgākās – Ls 3500.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: