Svarīgu uzvaru Latvijas 1. līgā telpu futbolā izcīnījuši Ventspils Augstskolas futbolisti, kas savā laukumā tikās ar TFK Liepāja/Ekovalis komandu, saglabājot izredzes uz turnīra tabulas pirmajām divām vietām un iekļūšanu medaļu cīņās.

Pirmajā aplī ventspilnieki viesos ātri nonāca zaudētājos un piedzīvoja zaudējumu ar 4:6, bet savās mājās ātri ņēma spēles grožus savās rokās. Pēc Aleksandra Novožilova un Artūra Soņeca precīzajiem sitieniem ventspilnieki jau ceturtās minūtes ievadā bija vadībā ar 2:0. Puslaika otrajā pusē pie saviem pirmajiem vārtiem tika arī viesi, bet mājinieki atbildēja ar vēl trim, šoreiz izceļoties Vitālijam Petkevičam, Dmitrijam Kovaļovam un vēlreiz Novožilovam. Pašā puslaika izskaņā liepājnieki panāca 5:2, taču tas nekādu pozitīvu lādiņu otrajām 20 minūtēm viņiem nedeva. Vēl vairāk – otrajā puslaikā viesiem tik ļauts vēl mazāk.

Tajā uzbrukumā divas reizes izcēlās Aleksejs Soleičuks, bet vēl pa reizei – Soņecs un Staņislavs Šatins, tāpēc pēdējā minūtē tablo vēstīja jau 9:2 VeA labā. Viesiem gan izdevās iespaidīgs atvadu sveiciens, jo divas sekundes pirms mača beigām ekovaļi guva savus trešos vārtus, kas no sagrāves gan neglāba – 9:3, VeA ceturtā uzvara astoņos mačos! Jāpiebilst, ka jau pirmajā puslaikā Liepāja/Ekovalis palika bez vēl nesen par lielā futbola uzlecošo zvaigzni uzskatītā Toma Guca, kurš nopelnīja sarkano kartīti.

Lai gan VeA joprojām atrodas piektajā vietā, no otrās pozīcijas, kas ļautu turpināt cīņu par līgas godalgām, to šķir četri punkti, turklāt sāncenši aizvadījuši par vienu maču vairāk. Tieši tāpat kā liepājnieki, kuri par punktu apsteidz VeA un šobrīd ir trešie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: