9. Katrīnas kausa izcīņā Kuldīgas vieglatlētikas manēžā Latvijas sportisti tika pie uzvarām sešās disciplīnās, un vienu no tām izcīnīja ventspilniece – Māra Grīva ar sezonas labāko rezultātu uzvarēja tāllēkšanā.

Dāmu mačos tāllēkšanā uz starta izgāja 11 sportistes, starp kurām bija arī vairākas ārzemju sportistes, taču par trijnieku pacīnīties spēja tikai viena no viņām. Pirmajā mēģinājumā 6,06 metrus aizlēca zviedriete Erika Jardera, kļūstot par sacensību līderi, taču turpinājumā viņa ne tikai neuzlaboja savu rezultātu, bet arī netika pie vēl kāda ieskaitīta lēciena. Ar otro mēģinājumu vadību pārņēma Māra Grīva (6,14 m), kura arī pārējos lēcienos piezemējās aiz sešiem metriem. Veiksmīgākais bija piektais – 6,36 metri, sezonas rekords un 1. vieta Katrīnas kausā.

Jāpiebilst, ka Mārai šis bija karjeras tālākais lēciens telpās, jo par centimetru izdevās uzlabot pirms astoņiem gadiem studiju laikā ASV sasniegto rezultātu. Jardere tomēr saglabāja otro vietu, lai gan tuvu zviedrietes rezultātam bija jaunā ventspilniece Rūta Lasmane, kura otrajā piegājienā sasniedza 6,03 metrus, kas ir tikai par četriem centimetriem tuvāk nekā viņas telpu rekords, kas gada nogalē tika sasniegts Ventspilī.

Ar personīgo rekordu Kuldīgā atzīmējās Ventspils olimpiskās vienības sportiste Ildze Bortaščenoka, kas kārtslēkšanā jau ar pirmo piegājienu pievarēja 4,10 metru augstumā novietoto latiņu. Vīru konkurencē ar 5,10 m ierindojās Mareks Ārents. Vēl jāpiebilst, ka 1000 metros dāmām uzvaru svinēja saldeniece Līva Velvere, kura turklāt arī laboja Latvijas rekordu, distancē pavadot 2:42,30 minūtes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: