Ventspils šaha kluba komanda ieņēmusi ceturto vietu Latvijas komandu čempionātā, kurā šogad startēja 12 kolektīvi, kas aizvadīja apļa turnīru trīs posmos.

Trijos posmos piedalījās 116 dalībnieki no deviņām valstīm, un līdz ar Latviju bija pārstāvēta arī Vācija, Krievija, Baltkrievija, Lietuva, Čehija, Igaunija, Polija un ASV. Pie galdiņiem sēdās 14 lielmeistari un astoņi starptautiskie meistari, kā arī četras lielmeistares un piecas starptautiskās meistares. Par solīdu kolektīvu bija parūpējušies arī ventspilnieki, kurus pārstāvēja lielmeistari Daniels Fridmans un Dana Reizniece-Ozola, FIDE meistari Matīss Mustaps, Valdis Saulespurēns un Vladlens Šulmans, starptautiskie meistari Guntars Antoms un Agnese Līčkrastiņa, kā arī meistarkandidāti Jānis Isakovs, Aleksejs Žučkovs un Normans Šuce.

No bronzas medaļām Ventspils komandu šķīra tikai viens punkts, vai patiesībā pat puspunkts, kas tika pazaudēts, ar 2:3 priekšpēdējā cīņā piekāpjoties Olainei, kas tad arī ieņēma trešo vietu.

Fridmans uzvarēja visās trijās savās partijās, Reizniece-Ozola piecās zaudēja tikai puspunktu, bet visvairāk punktu savāca Mustaps, kurš 11 partijās sakrāja septiņus (Saulespurēnam 6 no 9). Pēc gada pārtraukuma par čempioni kļuva Termo-Eko/RŠF.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: