Divu dienu garumā risinājās Pasaules kausa posms galda hokejā Rīgas kauss, kas ir lielākais galda hokeja turnīrs Latvijā un notika jau divdesmito reizi, bet Ventspilī tika uzsākts Jaunrades nama kausa seriāls.

Pirmais Rīgas kauss risinājās 2000. gada jūlijā, bet par pirmo sacīkšu uzvarētāju kļuva Rīgas galda hokeja kluba spēlētājs Raivis Sternāts. Laika gaitā pieaugot popularitātei, turnīrs kļuva par vienu no Eirolīgas un pēc tam arī par Pasaules kausa posmiem. Šoreiz 250 spēlētāji no 12 valstīm sacentās par jubilejas kausu un punktiem Pasaules kausa ieskaitē. Ventspils Jaunrades nama komanda uz šīm sacīkstēm bija ieradusies 17 spēlētāju sastāvā.

Pirmajā sacensību dienā tika aizvadīts kavalifikāciju turnīrs, kā arī divīziju mači, pēc kuriem noteica finālgrupu spēlētājus nākamajai dienai. Pirmajā sacensību kārtā – desmit grupu turnīrā – Edžus Kaņeps savā grupā izcīnīja 2.vietu, bet Rūdolfs Kamzols un Elvijs Siliņš savās grupās bija trešie. Šajā Pasaules kausa posmā pirmā divīzija sastāvēja no četrām grupām, kurās izdevās iekļūt astoņiem Jaunrades nama spēlētājiem. Elvijam, Rūdolfam, Alvim un Eliānam Ēdelim izdevās ielauzties labāko vidū. Sieviešu konkurencē par posma uzvarētāju kļuva Marija Saveļjeva no Igaunijas. Mūsu meitenes Elēna Rācenāja un Laima Kamzola ierindojās attiecīgi piektajā un sestajā vietā.

Pasaules kausa izslēgšanas turnīrā šoreiz mūsu spēlētājiem neizdevās iekļūt. Vistuvāk tam bija E. Siliņš, kuru no tālākām cīņām šķīra septiņi punkti. Rezultātā Elvijam augstā 28. vieta kausa kopvērtējumā. Rūdolfs finišēja 31. vietā, bet Eliāns un Alvis ierindojās attiecīgi 39. un 40. vietā. Par Rīgas kausa uzvarētāju pirmo reizi kļuva Arsēnijs Stoļarovs no Krievijas, kuram izdevās uzveikt Latvijas spēcīgāko spēlētāju Edgaru Caicu, liedzot viņam piekto reizi izcīnīt spožāko kausu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Krievijas pārstāvis Ņikita Žolobovs, bet čehs Patriks Petrs bija ceturtais.

Pasaules kausa posms ''Rīgas kauss''
(250 spēlētāji)

1. Arsēnijs Stoļarovs, Krievija
2. Edgars Caics, Latvija
3. Ņikita Žolobovs, Krievija
4. Patriks Petrs, Čehija
...28. Elvijs Siliņš
31. Rūdolfs Kamzols
39. Eliāns Ēdelis
40. Alvis Siliņš
54. Edžus Kaņeps
69. Haralds Janvars
72. Elvis Arhinovičs
75. Guntis Ernšteins
101. Elēna Rācenāja
102. Alens Kalniņš
103. Laima Kamzola
106. Mārcis Radelis
115. Dāvis Apfelbaums
136.Alekss Ernšteins
137. Matīss Ģelzis
141. Lauris Rozentāls
148. Renārs Zabarovskis

Ar Ventspils Jaunrades nama atklātā kausa izcīņas 1. posmu oficiāli tika atklāta arī galda hokeja sezona Ventspilī. Uz pirmo posmu bija ieradušies 22 spēlētāji, kas vietējām sacensībām bija visai kupls skaits. Par posma uzvarētāju kļuva Rūdolfs Kamzols, kurš finālā uzveica savu sīvāko konkurentu Elviju Siliņu. Trešo vietu izcīnīja Alvis Siliņš, kurš bronzas finālā pārspēja Gunti Ernšteinu. Guntis kļuva par pirmā posma uzvarētāju veterānu konkurencē. Sieviešu nominācijas uzvarētāja Elēna Rācenāja posmā ieņēma sesto vietu, kamēr labākais juniors Mārcis Radelis bija septītais.

Nedēļas nogalē Jaunrades namā risināsies kausa izcīņas 2.posms. Sacensību sākums plkst.11.

VJN atklātā kausa 1.posms
(22 spēlētāji)

1. Rūdolfs Kamzols
2. Elvijs Siliņš
3. Alvis Siliņš
4. Guntis Ernšteins
5. Edžus Kaņeps
6. Elēna Rācenāja
7. Mārcis Radelis
8. Haralds Janvars
9. Aleksandrs Žernovojs
10. Dāvis Apfelbaums
11. Alens Kalniņš
12. Salvis Skarainis Talsi
13. Lauris Rozentāls
14. Matīss Ģelzis
15. Alekss Ernšteins
16. Georgijs Semjonovs
17. Edmunds Grinbergs
18. Renārs Zabarovskis
19. Oksana Korobkina
20. Sarma Vēberga
21. Marks Strazdiņš
22. Evelīna Zabarovska

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: