Rīgā notika Latvijas sporta veterānu-senioru savienības sezonas noslēguma pasākums, kurā arī apbalvoja aizvadītā gada labākos un par Latvijas labāko sporta senioru tika atzīts ventspilnieks Valdis Cela.

Apbalvoti tika LSVS 100-gades spēļu uzvarētāji, 2018. gada pasaules, Eiropas veterānu čempionātu medaļnieki, kā arī notika pilsētu, novadu sabiedrisko sporta aktīvistu, brīvprātīgo un organizatoru sveikšana.

Par Latvijas labāko sporta senioru tika atzīts ventspilnieks Valdis Cela, kurš šogad Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās senioriem ieguva četras zelta medaļas, ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja uzvaru pieccīņā (4575) un atkārtoja Eiropas rekordu kārtslēkšanā (3,20m). Tāpat Valdim zelta medaļas augstlēkšanā (1,53m) un trīssoļlēkšanā (10,36m). Pasaules čempionātā vieglatlētikā senioriem viņš izcīnīja zelta medaļas 80 metru barjerskriešanā 13,81 sek., trīssoļlēkšanā 10,35m un tāllēkšanā 4,98m, kā arī sudraba medaļas kārtslēkšanā 3,00m un augstlēkšanā 1,51m.

Par panākumiem pasaules un Eiropas čempionātos vieglatlētikā senioriem tika sveikti Dainis Kūla, Ilga Buntika, Uģis Lasmanis, Dace Brakanska, Ligita Ziemane, Juris Baraus, Valdis Cela, Eduards Trusevičs un Aleksejs Iļjušins.

Noslēguma pasākumā notika Latvijas Sporta veterānu - senioru savienības konference, kurā par prezidentu ievēlēts vairākkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks, airētājs Ivans Klementjevs, nomainot tās ilggadējo vadītāju Daumantu Znatnaju, kurš LSVS vadīja 22 gadus un tagad iecelts par tās goda prezidentu.

Šajā gadā LSVS pašvaldību 55. sporta spēlēs piedalījušies vairāk nekā 6000 dalībnieki 26 sporta veidos.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Opaps 04.12.2018, 18:43:50

    Apskaužu šos seniorus par viņu gribas spēku un mērķtiecību.Kaut jaunāka paaudze to varētu izdarīt ,tad dzīvotu labāk. Valdi ! Tā turpināt ! Nākošajā baseina apmeklējumā paspiedīšu roku. Tā turpināt !!!!

  • 0
    Aina Žižmanova (Ostrovska) 05.12.2018, 17:18:26

    Patiess prieks par Latvijas labākā sporta seniora tika ventspilnieka Valda Cela panākumiem sportā. Valdi, lai l Tev vēl nāk klāt zelta medaļas! Tu esi paraugs jauniem sportistiem!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: