Pie trešā panākuma Nacionālās līgas 1. divīzijas turnīrā tikuši VK Ventspils volejbolisti, šoreiz savā laukumā ar 3:1 pieveicot VK Aizpute komandu.

Aizputnieki Ventspilī ieradās ar vienu trīs punktu uzvaru, kā arī diviem zaudējumiem piecu setu cīņās, turklāt vienīgais panākums tika izcīnīts iepriekšējā kārtā, savā laukumā ar 3:1 pieveicot Jēkabpils juniorus.

Mājinieki cīņu sāka ar drošu uzvaru pirmajā setā, kurā sāncenšiem tika ļauts gūt 20 punktus, taču tika arī pieļauts septiņas kļūdas servēs. Otrais sets tika aizvadīts līdzīgākā cīņā, bet tā otrajā pusē drošākā vadībā tika Ventspils, tomēr izskaņa izvērsās intriģējoša. Viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu 23:23, tomēr nākamie divi punkti bija laukumu saimnieku rēķinā, kas visā mačā līdz ar to panāca jau 2:0.

Noķert veiksmi servēs gan neizdevās joprojām, kas arī kļuva par vienu no iemesliem, kāpēc mājiniekiem neizdevās tikt pie pirmās trīs setu uzvaras šajā sezonā. Trešajā setā zaudējums 24:26, un cīņa turpinājās. Ceturtajā setā izšķirošajos brīžos atkal tomēr darbojās Ventspils volejbolisti, tiekot pie uzvaras 25:23 un visā mačā svinot panākumu 3:1.

Ventspilnieki šajā mačā servēs pieļāva 27 kļūdās (Aizpute 15), toties 16 punktu guva ar bloku, kas jau ir visai solīds rezultāts. 21 punkts šajā mačā Kristapa Šeptes kontā, Matīss Kaņeps atzīmējās ar 14, bet Askoldam Jāvaldam 12, bet Edgaram Rutkim – desmit punkti. Ventspils rēķinā tagad ir astoņi punkti, kas ļauj ieņemt trešo vietu, par trim punktiem atpaliekot no vienu maču vairāk nospēlējušā RTU un par četriem – no līderiem Vecumnieku volejbolistiem, kas aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Jau trešdien ventspilnieki aizvdīs pirmo Latvija kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli, savā laukumā (plkst. 20) uzēnmot spēcīgās RTU/Robežsardze spēlētējaus. Savukārt 24. novembrī Ventspils savā laukumā uzņemt Rīgas Volejbola skolas komanda, kuras rēķinā Nacionālās līgas turnīrā tāpat ir astoņi punkti, tiesa komanda aizvadījusi par vienu maču vairāk nekā ventspilnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: