Ventspils un novada A un B grupas vieglatlēti ar dažādām sekmēm startējuši Rīgas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstes vieglatlētikā.

Vislabāk veicās Ventspils novada bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvjiem, kas kopskaitā bija 12. Madars Vējkājis izcīnīja zelta medaļu trīssoļlēkšanā (12,90 metri) un sudraba tāllēkšanā (6,25 m). Anijai Bileskalnei 3000 metru distancē nācās cīnīties vien pašai ar sevi un laiku, jo viņa bija vienīgā dalībniece, tāpēc loģiska ir arī iegūtā zelta godalga.

Jāpiebilst, ka jauniešu grupās garās skriešanas distances nav īpaši populāras, jo tās prasa speciālu sagatavošanos un labu fizisko sagatavotību.

Par nosacītu sacensību neveiksminieku var uzskatīt Gunti Ivančišinu, jo jaunais atlēts gan tāllēkšanā, gan trīssoļlēkšanā palika uzreiz aiz labāko trijnieka. Ar 6,02 metriem tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā iespētajiem 11,92 metriem izrādījās par maz, lai iegūtu kādu no čempionāta medaļām. Jāpiebilst, ka Guntis zaudēja bronzas medaļu tikai pēdējā lēcienu kārtā trīssoļlēkšanā.

Atzīstamu sniegumu rādīja arī Kārlis Eniņš, kas gan 1500 metru skrējienā, gan 800 metros spēja iekļūt labāko sešniekā, uzrādot attiecīgi sesto un ceturto rezultātu. Piekto vietu 400 metru skrējienā izcīnīja Jūlija Kozinda, bet tāllēkšanā viņa palika devītā. Septītajā vietā 400 metros ierindojās sporta skolas Spars pārstāvis Āris Pūseps, tādu pašu vietu tāllēkšanā ieguva arī novadnieks Māris Ābele. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: