Svētdien, 11. novembrī sāksies Ventspils pilsētas 17. atklātais čempionāts kērlingā, kurā startēs astoņas komandas.

Šajā čempionātā startēs tās pašas astoņas komandas, kas sacentās pagājušajā sezonā – pilsētas čempionvienība Ice Scream (skips S. Puriņš), otrās vietas ieguvēji Ostas celtnieks (A. Janbergs), bronzas komanda Ventspils novads (M. Libkovskis), kā arī Pērles (G. Millere), Ice Storm (M. Salmiņš), Lavīna (I. Apmane), VKM (D. Ābelīte) un Snowflakes (I. Urbanoviča). Arī Ventspils čempionāta izspēles kārtība ir saglabāta tāda pati, kā pagājušajās sezonās. Visas komandas spēlēs vienā līgā, aizvadot divus pilnus spēļu apļus. Pirmais aplis noslēgsies gada beigās – 30. decembrī –, bet otrais aplis tiks aizvadīts nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Atbilstoši divu apļu (14 spēles katrai komandai) rezultātiem, aprīlī labāko komandu četrinieks čempionāta finālā cīnīsies par medaļām, bet pārējās komandas mazajā finālā sacentīsies par maksimāli iespējamo augstāko vietu turnīra tabulā – piekto. Izšķirošās spēles, tāpat kā iepriekšējā čempionātā, tiks izspēlētas pēc page play-off principa, tas ir pirmo divu komandu mačā tiks noskaidrots pirmais finālists, bet šīs cīņas zaudētājs vēl aizvadīs pusfināla cīņu ar trešās un ceturtās komandas spēles uzvarētāju.

Čempionāta spēļu pamatlaikā neizšķirta rezultāta gadījumā komandām būs jāizspēlē ekstraends. Atbilstoši Pasaules kērlinga asociācijas izdotajiem spēles noteikumiem, sākot ar šo sezonu kērlinga spēle notiek ar pieciem brīvajiem sargiem iepriekšējo četru sargu vietā, kas nozīmē, ka katrā endā sargu zonā novietoto akmeņu izsišanu no laukuma var sākt tikai ar enda sesto akmeni, tādējādi padarot spēli spēlētājiem sarežģītāku un skatītājiem interesantāku.

11.novembra spēļu kalendārs
1. kārtas spēles plkst. 08.40

Ice Scream - Lavīna

Ventspils novads – Snowflakes

Ice Storm – Ostas celtnieks

Pērles – VKM

1.apļa 2.kārtas spēles plkst.11.15

VKM – Ventspils novads

Pērles - Lavīna

Ice Scream – Ice Storm

Snowflakes – Ostas celtnieks

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: