Ja futbola klubs Ventspils sezonas otrajā pusē nebūtu pārdevis savu uzbrukuma līderi Adeleki Akinjemi, komandai būtu labāki rezultāti, uzskata ventspilnieku aizsargs Nauris Bulvītis.

Latvijas virslīgas 26. kārtas spēlē Ventspils viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Riga FC, liedzot pretiniekiem kļūt par čempioniem, bet pašiem zaudējot cerības uz titulu.

«Cīnījāmies par uzvaru, atbraucām pēc trim punktiem, taču šosezon kaut kā mums neiet ar tām pendelēm. Kausa finālā zaudējām pendelēs, tāpat arī mājas spēlē un tagad pret Riga neiesitām 11 metru soda sitienu. Laikam jātrenējas sist pendeles, tad būs labāks rezultāts,» stāsta futbolists.

Abas komandas pagājušajā trešdienā tikās Latvijas kausa finālā, kur 11 metru soda sitienu sērijā pārāki bija rīdzinieki. Trofejas izcīņas mačs notika Daugavas stadionā, bet virslīgas spēle – Skonto stadionā.

«Laukums bija ļoti mīksts, kājām bija pavisam grūti. Nospēlējām bezvārtu neizšķirtu, jo nebija noslēpumu vienam no otra. Nebija ar ko pārsteigt pretinieku, tāpēc neizdevās gūt vārtus. Spēle bija ļoti līdzīga finālam, vienīgi laukums bija sliktākā kvalitātē. Sezonas beigās, protams, nogurums sakrājies, bet abām komandām bija vienādi apstākļi. No malas izskatījās, ka lēni kustējāmies, bet, kāds ir grafiks, tā jācīnās,» skaidro Bulvītis.

Nākamajā kārtā, kas būs šosezon priekšpēdējā, Ventspils svētdien viesosies pie RFS komandas, kas ir tiešā pretiniece cīņā par otro vietu. «Pret RFS centīsimies iegūt trīs punktus, vēl nekas nav beidzies un cīnīsimies līdz galam,» uzskata Bulvītis.

Ventspils šosezon demonstrējusi labu sniegumu kā virslīgā, tā arī kausa izcīņā un UEFA Eiropas līgā. «Eirokausos otrajā kārtā līdzīgi spēlējām ar spēcīgo Bordo Girondins. Grūti kādam ko pārmest par zaudējumu. Pēc tam klubs pārdeva uzbrukuma līderi Adeleki Akinjemi, kuru sezonas vidū aizstāt bija grūti. Ja viņš būtu palicis līdz sezonas beigām, esmu pārliecināts, ka rezultāti būtu labāki,» uzsver Bulvītis.

Latvijas Futbola Virslīgas biedru kopsapulcē pieci no astoņiem biedriem nobalsoja par Latvijas Futbola federācijas Elites futbola un Sacensību komiteju piedāvāto 17/8 modeli, kas paredz, ka sezonas pieteikumā jābūt 25 futbolistiem, no kuriem 17 ir pašmāju spēlētāji, bet astoņi – leģionāri.

Sezonas sākumā un tuvojoties Eirokausiem, Ventspils papildināja sastāvu ar vairākiem leģionāriem, un, tāpat kā Riga un Spartaks, ir pret šāda modeļa ieviešanu. «Cik esmu spēlējis Latvijā, vienmēr bijis leģionāru limits. Ja tagad atbalstītu limita atcelšanu, man teiktu, ka esmu izbaudījis tā augļus, bet tagad liedzu citiem. Gribas atbalstīt vietējos spēlētājus, bet leģionāri palīdz augt kopējam līmenim,» atzīst Bulvītis.

Pašlaik 31 gadu vecajam Bulvītim pagaidām nav līguma uz nākamo sezonu un viņš šobrīd ir neziņā, kur spēlēs nākamajā sezonā.: «Gribētu vēl vienu reizīti kaut kur aizbraukt uz ārzemēm. Ja būs iespēja, tad noteikti izmantošu.»

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    еs 30.10.2018, 12:26:59

    Ar esošo limitu viņam būs garantēts spēles laiks arī nākamgad. Vai ir vērts kaut kur braukt prom no Latvijas?

  • -1
    keda 30.10.2018, 12:57:08

    Nevar jau zināt, kādi Šišhanova plāni, ko labu iepirks starpsezonā. Bet domāju, ka brauks tikai uz tādu vietu, kur arī tiks pie špīles, nevis tikai būs komandā.

  • 0
    Guntars Shenfelds 31.10.2018, 07:52:13

    Četrus punktus zaudējām Jelgavai un Mettai,ko neatļāvās ne Riga FC,ne arī RFS.Un zaudējām šos punktus ar Adeleki sastāvā.Bez viņa,trešajā un ceturtajā riņķī nespējam gūt vārtus ar 11 metru soda sitieniem pret Rigu FC.Tur arī šie iztrūkstošie punkti aizgāja.Tā kā ne jau Adelekes aiziešanā jāmeklē attaisnojums."Laikam jāsāk trenēties sist pendeles",šis teiciens mani "nosit".Cienījamie profesionāļi,tas jums būtu jādara pēc katra treniņa,vismaz tiem,kuri to mēdz darīt spēlēs.
    Kas attiecās uz Adeleki,tad diez ko spīdoši viņam Sport komandā Norvēģijas čempionātā neiet.Šobrīd gūti tikai vieni vārti un komanda izmisīgi cīnās par palikšanu augstākajā līgā.

  • 0
    keda 31.10.2018, 11:36:07

    Nedomāju, ka runa ir tikai par sišanu iekšā, ar tādu finišētāju kā Adeleki priekšā, visa aizsardzība uz ausīm stāv. Adeleke un Tosins bija superātrs duets, it kā lēns jau nav arī Mordatenko, bet mazāks un vieglāks, tāpēc dažkārt aizsargi vienkārši noēd šo. Nevar jau noliegt, ka uzbrukums bez Adelekes ir mazāk efektīvs. A par tām pendelēm gan jau bija sarkasms :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: