Trešo zaudējumu Čempionu līgas turnīrā piedzīvojuši BK Ventspils basketbolisti, kas, viesojoties pie Francijas čempioniem Le Mans, vāji aizvadīja pēdējo ceturtdaļu un piedzīvoja zaudējumu 76:91.

Pēc pirmajām trim kārtām abu komandu rēķinā bija pa vienai uzvarai, tā kā laukumā tikās turnīra tabulas kaimiņi. Maču labāk sāka ventspilnieki, daļu pirmās ceturtdaļas turoties vadībā, tomēr tā izskaņā priekšā tika Le Mans, pirmās desmit minūtes noslēdzot savā labā 21:19. Otrajā ceturtdaļā Ventspils pāris reizes bija tuvu tam, lai atkal pārņemtu vadību, taču to tā arī neizdevās izdarīt, bet puslaika beigās atkal daudz labāk nospēlēja mājinieki. Pārtraukumā Le Mans devās ar 11 punktu pārsvaru 46:35.

Pēc pārtraukuma Ventspils basketbolisti darbojās krietni apņēmīgāk, tomēr pietuvoties liedza sāncenšu veiksme no tālās distances, lai gan līdz šim turnīrā trīspunktnieki tika mesti vien ar 17% precizitāti. Ceturtdaļas izskaņā pietuvoties gan izdevās – pēc Entonija Bīna trīspunktu gājiena tablo rādīja 55:61. Nervoza cīņa turpinājās arī pēdējā ceturtdaļā, bet par lūzuma punktu kļuva pagalam dīvaina epizode.

Ceturtdaļas piektajā minūtē, kad komandas šķīra septiņi punkti, ventspilnieki labi nokapāja aizsardzībā, piespiežot mājiniekiem uzbrukuma pēdējā sekundē izpildīt tālu un sarežģītu tālmetienu. Bumba acīmredzami nepieskārās groza stīpai, tomēr tiesneši, neskatoties uz viesu protestiem, maču neapturēja un nenodeva bumbu Ventspils rīcībā. Pie tās tika Le Mans un izkārtoja brīvu tālmetienu Valentīnam Bigo, kurš bija precīzs arī pēc brīža un jau -13 (60:73). Ventspilnieku spēle pēc šiem notikumiem pajuka, kas rezumējās zaudējumā 76:91...

Ar 22 punktiem rezultatīvākais ventspilnieks bija Džonatans Arledžs, bet Māris Gulbis atzīmējās ar 16 punktiem un sešām bumbām pie groziem.

Nākamo Čempionu līgas maču Ventspils aizvadīs 6. novembrī, savā laukumā uzņemot vācu MPH Riesen komandu, kuras rēķinā pagaidām uzvaru nav. Savukārt sestdien savā laukumā tiks aizvadīta arī kārtējā Latvijas-Igaunijas līgas spēle, uzņemot LU basketbolistus.

Turnīra tabula

V Komanda S U Z +/- P
1. Murcia 4 4 0 +42 8
2. Avellino 4 3 1 +26 7
3. Banvit 4 3 1 +54 7
4. Anwil 4 2 2 +15 6
5. Le Mans 4 2 2 -16 6
6. Nizhny Novgorod 4 1 3 -35 5
7. Ventspils 4 1 3 -36 5
8. Ludwigsburg 4 0 4 -50 4

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    keda 01.11.2018, 11:45:48

    Kas tas bija ar to trīnīti Tak neskāra stīpu? Pēc tā tiešām galīgi sabruka, bet nav skaidrs, kāpēc atsāka spēli, kad franči iemeta 3p? Vajadzēja iet ar tiesnešiem skaidroties, ko? Gulbis kā kapteinis, treneri, varēja tak jautāt kaut ko? Laiks gan netika apturēts tai brīdi, bet tiesneši jau varēja likt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: