VK Ventspils pirmajā otrā apļa mājas spēlē ar 3:1 (18:25, 25:15, 26:24, 25:23) pārspējis turnīra tabulas kaimiņus VK Balvi volejbolistus.

Mūsējie tādējādi izcīnīja sesto uzvaru 12 aizvadītajās 1. līgas spēlēs. Ar iegūtiem 19 punktiem ventspilnieki saglabā arī sesto vietu čempionāta kopvērtējumā, par diviem punktiem apsteidzot jau minētos Balvu spēlētājus, kuri aizvadījuši par vienu spēli vairāk nekā mūsējie. Ventspilniekiem ir arī visas iespējas pacelties augstāk turnīra tabulā, jo ceturtās un piektās vietas īpašnieki – VK Ozolnieki un SK RTU-UPS – mūsējos apsteidz tikai par diviem punktiem.

Jāpiebilst, ka Balvu vienībai spēle pret VK Ventspils bija jau otrā vienas dienas laikā, jo pirms mača pret mūsējiem tā aizvadīja cīņu pret Kuldīgas komandu, kurai piekāpās piecu setu cīņā. Balvu vienība nevēlējās divreiz mērot tālo ceļu uz Kurzemi, taču ieguvums no šī brauciena gan nebija pārāk liels – tikai viens punkts par zaudējumu Kuldīgā.

Pirmā apļa spēlē ventspilnieki Balvu volejbolistiem neatstāja nekādas cerības, pārliecinoši apspēlējot viņus trīs setu cīņā, tāpēc šoreiz viesi bija ieradušies pēc revanša, kas sākotnēji viņiem arī izdevās. Pirmais sets pagāja Balvu zīmē, to viņu uzvarēja ar 25:18, tādējādi liekot ventspilniekiem pamosties un saprast, ka nekāda vieglā pastaiga nebūs. VK Ventspils otrajā setā sāka rādīt daudz saturīgāku spēli un mazāk kļūdīties, kas arī bija uzvaras pamatā nākošajos trīs setos. Mūsējie tādējādi ieguva vērtīgus trīs punktus čempionāta kopvērtējumā.

VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps uzsvēra, ka šī nebija tā skatāmākā spēle: « Šādās spēlēs svarīgs ir psiholoģiskais faktors – cik ātri spēlētāji spēj saņemties un neizlaist spēles pavedienu no rokām. Lai gan kļūdas bija daudz, spējām aizvadīt arī veiksmīgus spēles nogriežņus, kas arī bija šīs uzvaras pamatā. Tas vien, ka ceturtajā setā spējām atspēlēties no desmit punktu deficīta, liecina, ka šoreiz bijām pārāki ne tikai psiholoģiski, bet arī meistarības ziņā.»

Jau šodien plkst. 19 ventspilnieki Pārventas sporta hallē uzņems pirmās līgas līderus Kuldīgas NSS volejbolistus, bet nedēļas nogalē mūsējiem paredzētas vēl divas spēles – sestdien izbraukumā tikšanās ar RTU-UPS komandu, bet svētdien plkst. 14 Ventspilī ar Ozolniekiem. Visi trīs pretinieki turnīra tabulā ieņem vietas virs VK Ventspils, bet, kā atzina Kaņeps, tad ventspilnieki ir gatavi cīņām un visās spēlēs noteikti cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: