Pie pirmajiem vārtiem Norvēģijas čempionātā ticis bijušais FK Ventspils uzbrucējs Adeleke Akinjemi, kurš palīdzēja savai jaunajai komandai Start tikt pie ļoti svarīgas uzvaras.

Mačā ar turnīra tabulas kaimiņi Lillestrom, kas tāpat cīnās par vietas saglabāšanu spēcīgākajā līgā, viņš izcēlās jau spēles piektajā minūtē, pretuzbrukumā eleganti tiekot vaļā no aizsarga un precīzi sitot vārtu tālajā apakšējā stūrī. Start šajā mačā svinēja uzvaru ar 3:0, un tas palīdzēja pakāpties uz 14. vietu, kas šobrīd sezonas beigās garantē pārspēli par palikšanu Elitē, nevis automātisku nonākšanu līgu zemāk.

Lillestorm tagad ir par punktu mazāk (19), bet 13. vietā ir Stabek komanda, kurai ir vienāds punktu skaits ar Start. Savukārt 12. vieta ir vienas uzvaras tiesas attālumā. Čempionātā komandām vēl atlicis aizvadīt astoņus mačus, taču Start ar tiešajiem konkurentiem uz vietas saglabāšanu līgā vairs jāspēlē nav.

Adeleke šajā sezonā Ventspils labā Virslīgā guvis 13 vārtus un, lai gan augustā pārcēlās uz Norvēģiju, joprojām ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Start rindās Nigērijas uzbrucējs aizvadījis četrus mačus, kuros komanda piedzīvojusi vienu zaudējumu, divas reizes spēlējusi neizšķirti un reizi arī uzvarējusi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: