Trīs dienas Olimpiskā centra Ventspils rezerves futbola laukumā notika Latvijas Futbola federācijas kausa izcīņas sacensības futbolā 8:8, kurā piedalījās Latvijas labākās U12 vecuma grupas komandas.

Finālsacensībās piedalījās 12 komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām katrā. A apakšgrupā bez zaudējumiem iztika vienīgi FS Metta, kas vienīgo reizi pie uzvaras netika mačā pret JFA Jelgava (0:0). Savukārt otro vietu grupā ieņēma FK Liepāja/LFS, par trim punktiem atpaliekot no rīdziniekiem un par diviem apsteidzot jelgavniekus. Tikmēr B grupā pirmās četras komandas šķīra vien divi punkti, par mata tiesu konkurentus apsteidzot tukumniekiem un BFC Daugavpils puišiem.

Cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām komandām, Tukums 2000/TSS un Metta uz otro posmu līdzi ņēma pa trim punktiem. Pirmajā spēlē rīdzinieki cīnījās 1:1 ar daugavpiliešiem, kamēr tukumnieki ar 5:1 pārspēja liepājniekus. Savukārt noslēdzošajā kārtā Tukuma komandai uzvarai turnīrā pietika ar 1:1 neizšķirtu pret Metta, kas tādējādi sacensības noslēdza otrajā vietā. Uzvarot Daugavpils vienību ar 3:0, trešo pozīciju ieņēma Liepāja/LFS.

FA Ventspils jaunie futbolisti pirmajā posmā izcīnīja trīs uzvaras, pieveicot ari nākamos čempionus tukumniekus, un divas reizes zaudēja, tā nonākot grupā, kas turnīra noslēgumā cīnījās par 5.-8. vietu. Tajā sekoja divi neizšķirti, kas Aleksandra Žižmanova trenētajai komandai arī ļāva finišēt septītajā vietā.

Ventspilnieku rindās ar četriem vārtiem izcēlās Rauls Kapura, bet uzreiz vairāki spēlētāji izvēlās ar vienu precīzu raidījumu – Rainers Pētrsons, Rems Rags, Fricis Cielavs, Edgars Ernšteins un Ričards Vaisjūns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: